Abone Ol

Kılıçdaroğlu işaret diliyle Memleketim şarkısını söyledi

Türkiye Sağırlar Milli Federasyonu ve Maltepe Belediyesi, Dünya Engelliler Gününe özel bir klip hazırladı. Klipte, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İlber Ortaylı, Genco Erkal ve Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç da yer aldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tarihçi-yazar İlber Ortaylı, tiyatro sanatçısı Genco Erkal, oyuncu Sarp Levendoğlu ve Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Memleketim” şarkısının sözlerini işaret diliyle seslendirdiler.

Siyaset, sanat, tarih ve televizyon dünyasından pek çok ünlü isim, engellilere destek amacıyla kamera karşısına geçerek Ayten Alpman’ın “Memleketim” şarkısını işaret diliyle seslendirdi.

Aralarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tarihçi-yazar İlber Ortaylı, tiyatro sanatçısı Genco Erkal, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, haber spikeri Seda Öğretir, Savaşçı dizisi oyuncuları Sarp Levendoğlu, Burç Kümbetlioğlu, Berk Oktay’ın bulunduğu ünlü isimler, gaziler ve işitme engellilerle birlikte işaret dilini kullanarak şarkıya eşlik etti. Sosyal medyada yayınlanan klip, büyük ilgi gördü.

ONUR ÖDÜLÜ ALACAK KİŞİ VE KURUMLAR:

Maltepe Belediyesi ve Türkiye Sağırlar Milli Federasyonu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde ise yine anlamlı bir etkinlik gerçekleştirecek. Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde yapılacak olan “DUY BENİ Memleketim” etkinliğinde Türkiye Sağırlar Milli Federasyonu tarafından engellilere katkı veren ve çalışma gerçekleştiren kurum ve kuruluşlara “Onur Ödülleri” verilecek.

Ödül alacak kişi ve kurumlar şöyle:

"Fenerbahçe Spor Kulübü, Fox TV, Star Haber Genel Yayın Yönetmeni Nazlı Çelik, NTV Haber Spikeri Seda Öğretir, Dr. Ender Saraç, oyuncu Mert Fırat, iş adamı Cemil Can Akan ve Çağlar Çokçetin, Çocuk Eğitim Derneği Başkanı Dr. Ömer Cenker Ilıcalı."