Abone Ol

Kılıçdaroğlu: İktidara Bütün Projelerimizle Hazırız

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisininMYK toplantısında, öğrencilerin barınma sorunu ve seçim çalışmalarına değindi.

Kılıçdaroğlu: İktidara Bütün Projelerimizle Hazırız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin MYK toplantısında, üniversite öğrencilerinin “yetersiz yurtlar” ve “fahiş kiralar” nedeniyle yaşadığı barınma sorununa ilişkin, “İktidar çürümüş vaziyette. Hiçbir konuya çözüm getiremiyorlar, yönetemiyorlar. Öğrenciler büyük bir sıkıntı yaşıyor. O yüzden bizim hedefimiz derhal seçimdir” dedi.

Cumhuriyet'ten Erdem Sevgi'nin aktardığı bilgilere göre, toplantıda ‘seçim çalışmaları’ ve ‘sandık güvenliği’ konusu masaya yatırıldı. Kılıçdaroğlu, “Yurtlarla ilgili sıkıntı büyük. Öğrenciler dışarıda. Derslik açığı var. Nereye dokunsan bir çürümüşlük var. Yönetememe krizi var. İktidara geldiğimizde her şeyi çözmekle ilgili bütün projelerimizle hazırız. Bu konuda ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.

Seçim Yasası’yla ilgili Kılıçdaroğlu’nun, “İster Seçim Yasası’nı öne çeksinler. İster çekmesinler. Bir an önce seçime gitsinler” ifadesini kullandığı öğrenildi.

Kılıçdaroğlu, “Millet tam bir çıkmaz içerisinde görüyor kendisini. Tek çare erken seçim” derken, önümüzdeki günlerde ‘sandık güvenliği’ ile ilgili özel bir gündem maddesiyle toplantı yapılacağı belirtildi.

Kılıçdaroğlu’nun, sandıklarla ilgili örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısına, “Bütün il başkanları sandık görevlilerini bugünden göndersinler. Siz de onları denetleyin” talimatını verdiği aktarıldı.