Abone Ol

Kılıçdaroğlu: Havuz medyası ve yandaşları üzülecek ama...

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu 23 Haziran sonrasında belediyelere yönelik hedef ve çalışma ilkelerini açıklarken " havuz medyası ve yandaşlar üzülecek ama hizmeti belli kişiler, zümreler, akrabalar, yandaşlar için değil halk için yapacaksınız… "dedi.

Kılıçdaroğlu: Havuz medyası ve yandaşları üzülecek ama...

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu 23 Haziran sonrasında belediyelere yönelik hedef ve çalışma ilkelerini PolitikYol a açıkladı.Belediyelere “Halkçılık ilkelerine göre beldeyi yöneteceksiniz” talimatını veren Kılıçdaroğlu’nun belediyelere yönelik çalışma ilkeleri şöyle:

Yönettiğiniz belde de insanları inançları, kimlikleri ya da yaşam tarzları itibariyle ayırmayacaksınız… Tüm belde halkını kucaklayacaksınız…

Hizmeti belli kişiler, zümreler, akrabalar, yandaşlar için değil halk için yapacaksınız… Biliyorum “havuz medyası ve yandaşları” üzülecek ama halk sevinecek halk kazanacaktır.

Beldenizde fakir mahallelere pozitif ayrımcılık yapacaksınız. Yatırımlarda bu mahallelere öncelik vereceksiniz… Özellikle engelli – dezavantajlı gruplar ve kadınlar lehine karar alacaksınız.

Yoksullara yardım yaparken insan onurunu koruyacak, ailenin ya da kişinin yoksulluğunu asla teşhir etmeyeceksiniz… Yani halkçılığın temel ilkelerinden olan “sağ elin verdiğini sol el görmeyecek” kuralına uyacaksınız…

Harcadığınız her kuruşun hesabını millete vereceksiniz… Bu aynı zamanda “israfla mücadele” demektir… Hiç kimse unutmasın “kul hakkı yememek” halkçılığın temel ilkelerinden biridir.

Belediyede yönetici atamalarında liyakat esasına mutlaka uyacaksınız… Halkçılığın bir diğer temel ilkesi olan “işi ehline verme” kuralını her atamada göz önünde bulunduracaksınız…

Belediyeyi “adaletle” yöneteceksiniz… Hakkı, hukuku ve adaleti her ortamda savunacak ve gereğini yapacaksınız…

Politikyol