Abone Ol

Kemal Tanca'dan oğluna ayakkabı davası

TÜRKİYE’nin 60 yıllık ayakkabı markası “Kemal Tanca’nın” kurucu ortağı 87 yaşındaki Gazanfer Kemal Tanca, kendisinden izin almadan internetten satış yaptığını ileri sürdüğü oğlu Tamer Tanca ile mahkemelik oldu.

Kemal Tanca'dan oğluna ayakkabı davası

Hürriyet'ten Özge Eğrikar'ın haberine göre,

“Kemal Tanca” markasının kullanımını yıllar önce oğullarına devrettiğini belirten Tamer Tanca’nın talebi üzerine mahkeme babanın, dava vekaletnamesinin düzenlendiği tarihte hukuki ehliyetinin olup olmadığının tespiti için Adli Tıp Kurumu’ndan rapor alınmasına karar verdi.

SATIŞ YASAKLANDI
İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’ndeki açılan davaya göre Tamer Tanca ve Tamer Tanca Mağazacılık şirketinin, internetten Gazanfer Kemal Tanca’nın izni olmaksızın “Kemal Tanca” markasını kullanarak online satış yaptığı tespit edildi.

Sitenin kapatılması için başvuru yapan Gazanfer Kemal Tanca da mülkiyeti kendisine ait “www.kemaltanca.com.tr”ve “www.kemaltancashop.com.tr”
adreslerinin yayınını durdurdu. Ancak Tamer Tanca, “tamertanca.com.tr” adresinden “Kemal Tanca” markasını kullanarak satışlara devam etti. Mahkeme de dava sonuçlanıncaya kadar “tamertanca.com.tr” adresinden “Kemal Tanca” ibaresi kullanılarak online satış yapılmasının tedbiren durdurulmasına karar verdi.

RAPOR ALINACAK
Gazanfer Kemal Tanca’nın 2000’li yıllardan itibaren “Kemal Tanca” markasını oğullarına devrettiğini öne süren davalı Tamer Tanca’nın avukatı, bu markanın yıllardır davacı babanın rızasıyla müvekkili olan oğlu tarafından kullanıldığını belirterek tedbir kararının kaldırılmasını talep etti.

Mahkeme, Gazanfer Kemal Tanca’nın dava vekaletnamesini düzenlendiği tarihte ve halen hukuki işlem yapma ehliyeti sahip olup olmadığının tespiti için Adli Tabip Kurumu’na sevk edilerek rapor aldırılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.