Abone Ol

Kılıçdaroğlu'ndan İmamoğlu Küçükkaya görüşmesine flaş yorum

Kemal Kılıçdaroğlu, ortak yayın öncesi moderatör İsmail Küçükkaya'nın CHP adayı Ekrem İmamoğlu ile görüşmesiyle ilgili tartışmaları değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu'ndan İmamoğlu Küçükkaya görüşmesine flaş yorum

T24'e konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ortak yayın öncesi moderatör İsmail Küçükkaya'nın CHP adayı Ekrem İmamoğlu ile görüşmesiyle ilgili tartışmaları değerlendirdi. Görüşmenin 'gizli' olarak yansıtılmasını ahlâki bulmayan Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

"Bu demokrasi açısından vahim bir şey. İki açıdan bakmak gerekiyor. Birincisi otel yöneticileri siyasi iktidara hizmet eder bir konumdalar. Onlar güvenlik kamerasından alınan görüntüler, orada korunması lazım.

İkincisi ise devletin istihbarat kanadının bir bölümünün siyasal iktidara çalışmış olması. Bu da ikinci bir yanlış. Dolayısıyla burada ahlâki olan bu tartışmanın kamuoyunun önünde olmasıdır.

Ahlaki olmayan ise telefonla ve yüzyüze yapılan görüşmelerin bir şekliyle sanki çok gizli bir görüşme yapılıyormuş gibi bir otelden alınan kameralarla toplumun önüne çıkıp, 'bak bunları, bunları yaptılar' diye devletin istihbarat örgütünün, bir bölümünün, hepsini kast etmek istemem, siyasal iktidara hizmet etmesi. Bu daha çok nerede rastlanır? Baskı rejimlerinde rastlanır.