Abone Ol

Karar yazarı Mensur Akgün 15 Temmuz’da CIA ajanı Barkey ile görüşme yaptı!

Karar Gazetesi yazarı Mensur Akgün’ün, darbe girişiminin gerçekleştiği 15 Temmuz’da CIA ajanı Barkey ile İstanbul Büyükada’da sır bir görüşme yaptığı ortaya çıktı.

Karar yazarı ile CIA ajanı Barkey'in gizemli buluşması

ABD’nin Türkiye üzerinde yaptığı kirli planların kurgulayıcısı olarak bilinen ve FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in yeşil kart alması için bizzat referans olan ajan Henri Barkey’in 15 Temmuz darbe girişiminden bir gün önce İstanbul’a gelerek Büyükada’da bir otele yerleştiği ortaya çıktı. Gün boyu bazı temaslarda bulunan Barkey, akşam saatlerinde 7-8 kişilik bir ekibi ağırladı.

YAZI ÜZERİNDEN TEHDİT

Darbe girişiminin başladığı saatlerde Barkey ile bir araya gelen isimler arasında Karar Gazetesi yazarı Mensur Akgün de yer aldı. Toplantının içeriğine dair çeşitli iddialar öne sürülürken, Akgün’ün darbe girişiminin başarısızlığa uğramasının ardından kaleme aldığı köşe yazısı önemli ipuçları verdi. 17 Temmuz tarihli yazısında darbenin arkasındaki ABD’yi aklamaya çalıştı, “Darbenin ardında başka devletler de olabilir ama iktidar elinde somut delil olmadan kimseyi suçlamamalıdır” dedi.

BAŞKA SEÇENEK DE VAR

Daha da ileri giden Akgün tehditkar bir dille “Unutmayalım ki ABD’nin elindeki tek imkan Türkiye’de darbe yapmak ya da yapılmasına destek vermek değildir” ifadelerini kullandı. Konuyla ilgili sosyal medya üzerinden kendisine yöneltilen sorular karşısında sessizliğe gömülen Akgün’ün, tepki toplayan gizli buluşmayla ilgili nasıl bir açıklama yapacağı merak konusu oldu.

GÜNEŞ