Abone Ol

Karar yazarı Albayrak: Atatürkçülük'ün derdi yine AK Parti'yi gerdi

Davutoğlu'na yakınlığıyla bilinen Karar gazetesi yazarı Hakan Albayrak'tan AKP'ye eleştiri.

Karar yazarı Albayrak Erdoğan’ı kızdıracak


Eski Başbakan Ahmet Davuoğlu'na yakınlığıyla bilinen Karar gazetesi yazarı Hakan Albayrak'ı yine "Atatürk" sıkıntısı sardı! İsim vermeden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı eleştiren Albayrak, 'Kaftancıoğlu ve Atatürk'ün kemikleri' başlıklı bugünkü yazısında şu ifadeleri kullandı:

"AK Partili yönetici ve milletvekillerinin CHP İstanbul İl Başkanlığı’na seçilen Canan Kaftancıoğlu’nu “Gezi”ciliğinden yahut 15 Temmuz direnişine antipatisinden ötürü eleştirmeleri tabiidir; bunda sıkıntı yok.

“Atatürk’ün kemikleri sızlıyor”, “Mustafa Kemal’in kurduğu parti ne hale geldi?” türünden serzenişlerinde ise sıkıntı çok.

“Atatürkçülük”ün derdi yine AK Parti’yi gerdi…

Son zamanlarda sıkça rastladığımız bir durum ama ben hâlâ alışamadım."

Aydınlık'ın haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, salı günkü AKP grup toplantısında Kaftancıoğlu'nu şu sözlerle eleştirmişti:

"İstanbul'a seçtikleri il başkanı tam bir facia. Elbette demokrasiye saygımız vardır. Bu kişi madem kongre salonunundan çıktı, o halde CHP'nin il başkanı. Bir il başkanının geçmişine baktığımızda bir şey söylememize gerek bırakmıyor. Bakınız bu tweetlerde neler yok ki. Yüzünde poşu ile polisimize taş atmaya kadar… Nasıl bir isim. Gazi Mustafa Kemal'in kurduğu parti kimlerin eline kaldı? Ermeni Soykırımı diyerek milletimizi aşağılıyor. Yüzünde maske, elinde taş resmi ona ait değilse bu vandallığa sahip çıktığını belli ediyor."