Abone Ol

Eski haberci THY'de aşçı oldu!

Kanal D Televizyonu’nda senelerce Dış Haberler Müdürlüğü yapan Damla Şahsuvar THY'de aşçı oldu.

Eski haberci THY'de aşçı oldu!

Fatih Altaylı ve M.Ali Birand’ın genel yayın müdürlü yaptığı dönemlerde, Kanal D de yabancı ajanslardan gelen İngilizce, Almanca haberleri Türkçeye çevirip ana haber ve ara bültenlere hazırlayan, montajlayan Şahsuvar, Kanal D den istifa edip kısa adı DO&CO olan Türkish Do & Co İkram hizmetleri AŞ. de aşcı olarak göreve başladı.

Babası Pegasus Hava Yollarında Pilot olan Damla, artık haber servisi değil, 11 bin fitte THY yolcularına birbirinden leziz yemekleri servis yapıyor, tatlı ikramında bulunuyor.

İstanbul-New York seferinde, havada eski meslektaşını gören Kanal D muhabirlerinden Dursun Boran, fotoğraf makinasıyla bu görüntüleri çekti. İki eski Kanal D çalışanı, bir anda uçağı haber merkezine çevirdi.

Türkish Do & Co, THY’nin yurt içi ve ve yurt dışı seferlerinde yolcuların yiyecek, içeceklerini hazırlayıp uçağa yüklüyor. Bu yemekler kalkıştan sonra, aşcı kıyafetli çalışanlarca servis yapılıyor. Bir zamanların dış haberler müdürü, artık THY dış hat uzun uçuşlarında aşcı olarak servis yapıyor. İyi derecede İngilizce konuşan Damla Şahsuvar, heyecanlı ve farklı iş yapmaktan mutlu olduğunu söylüyor.

TURKISH DO & CO DÜNYAYA HİZMET VERİYOR

2007 senesinin başından itibaren hizmete başlayan TURKISH DO & CO Türkiye’ de dokuz adet İkram Mutfağı işletiyor. Bunlar Istanbul (Atatürk ve Sabiha Gökçen), Ankara, Antalya, Izmir, Bodrum, Trabzon, Dalaman ve Adana havalimanlarında yer alıyor. Bu ikram ünitelerinde 60’ dan fazla ulusal ve uluslararası havayolu şirketine yiyecek, içecek hizmeti veriliyor.

Kaynak: Apron24.com