Abone Ol

Kanal D'den Beyaz Show'a sansür

Ayşe Çelik'in, "Yazık; insanlar ölmesin anneler ağlamasın" dediği Beyaz Show'un 8 Ocak 2016 Cuma günü yayınlanan son bölümü, Kanal D'nin internet sitesinde yer almadı.

Kanal D'den Beyaz Show'a sansür

Kanal D'de yayınlanan Beyaz Show'un canlı yayınına katılarak, bölgede yaşanan insan hakları ihlallerine dikkat çeken Ayşe Çelik'in sözleri Türkiye'nin gündemine oturdu.

AKP yandaşı gazeteler ve kalemler, "Çocuklar ölmesin" diyen Ayşe Çelik'i terörist, programın sunucusu Beyazıt Öztürk'ü ise 'terör propagandası' yapmakla suçladı.

Kanal D'den Beyaz Show'a sansür - Resim: 1ÖNCE ÇELİK'E SORUŞTURMA

Cuma gecesi yaşanan olay, cumartesi günü gün boyu Türkiye'nin bir numaralı gündem maddesiydi. Programın yayınlandığı Kanal D bir açıklama yaparak, "Devletten yanayız" mesajı verdi. Dün akşam saatlerinde de Ayşe Çelik hakkında "terör örgütü propagandası" yaptığı iddiasıyla soruşturma başlatıldığı açıklandı.

Kanal D'den Beyaz Show'a sansür - Resim: 2

BEYAZ: ÖZÜR DİLERİM

Bu haberden kısa bir süre sonra da programın sunucusu Beyazıt Öztürk, Kanal D Ana Haber Bülteni'ne çıkarak "özür" diledi. Öztürk, "O an benim dışarıdan görünüşüm ve içimden geçenler çok farklıydı. İstemeden yaptığım şeyler olduysa özür diliyorum" diye konuştu.

Kanal D'den Beyaz Show'a sansür - Resim: 3Diyarbakırlı Ayşe öğretmenin sözleri Beyaz Show'a damga vurdu

BİR SORUŞTURMA DA BEYAZ'A

Bugün ise programda 'yaşananlar' için özür dileyen Beyaz'a soruşturma açıldığı açıklandı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, "8 Ocak 2016 tarihinde Kanal D isimli televizyon kanalında yayınlanan Beyaz Show isimli programda terör örgütü propagandası yapıldığı iddiasıyla ilgili olarak cumhuriyet başsavcılığımızca 9 Ocak tarihinde soruşturma başlatılmıştır. Program CD'si incelenmeye alınmış olup, program sorumlusu, canlı yayına bağlanan ve program sunucusu soruşturma kapsamına alınmıştır" denildi.

Kanal D'den Beyaz Show'a sansür - Resim: 4Kanal D’den Beyaz Show açıklaması

KANAL D'DEN SANSÜR

Tüm bu gelişmeler yaşanırken Kanal D resmi sayfalarında Beyaz Show'a sansür uyguladı. Kanalın internet sitesindeki Beyaz Show ile ilgili bölümde Ayşe Çelik'in Türkiye'nin gündemine oturan sözlerinin yer aldığı bölüm yayınlanmadı.

Beyaz Show'un son bölümünü izlemek isteyenler, en son yılbaşı gecesi yayınlanan programla karşılaşıyor.

Beyaz Show'un resmi YouTube hesabında ise daha farklı bir durum söz konusu. Programdan ilgi çeken bölümlere yer verilirken, Ayşe Çelik'in sözlerinin yer aldığı tüm bölüm YouTube hesabına eklenmedi.