Abone Ol

Kanal D'de Buket Aydın bilmecesi! O açıklama kaldırıldı

Demirören Grubu'nda Buket Aydın bilmecesi yaşanıyor... 'Buket Aydın'ın işine son verildiği' iddialarını yalanlayan haberler Hürriyet ve CNN Türk'ün internet sitesinden kaldırıldı.

Kanal D'de Buket Aydın bilmecesi! O açıklama kaldırıldı

Dün sabah bazı internet sitelerinde "Demirören Grubu Buket Aydın'ın işine son verdi" haberleri yayınlandı. 'İddia' olarak yapılan haberlerde Kanal D Haber Grup Başkanı olan Aydın'ın sözleşmesinin feshedildiği belirtildi.

Twitter'da da gündem olan haberler üzerine Demirören Grubu bir açıklama yaptı. Hürriyet ve CNN Türk başta olmak üzere Demirören Grubu'na bağlı haber sitelerinde yayınlanan açıklamada iddialar kesin bir dille yayınlandı. Açıklamada şunlar belirtildi:

"Bugün bazı internet sitelerinde Kanal D Haber Başkanı ve sunucusu Buket Aydın'ın görevinden alındığına dair iddialar yer almıştır. Bu iddialar gerçek dışıdır. Buket Aydın görevine devam etmektedir. (Bu haberleri yapanlarla ilgili hukuki süreç uygulanacaktır.) Kamuoyuna duyurulur"

Hürriyet ve CNN Türk kaldırdı

Ancak dün akşam saatlerinde ilginç bir gelişme yaşandı. Buket Aydın ile ilgili haberler CNN Türk ve Hürriyet'in internet sitesinden kaldırıldı. Haber linkine tıklayanlar CNN Türk'te 'Aradığınız sayfayı bulamadık' uyarısıyla karşılaşıyor. Hürriyet'te ise okurlar ana sayfaya yönlendiriliyor.

Kanal D'de Buket Aydın bilmecesi! O açıklama kaldırıldı - Resim: 1

Tepki çeken kahkahalar

Buket Aydın, seçimlerden önce konuk aldığı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “İstanbul, Ankara, İzmir’i kazanacağız” sözlerine gülmesiyle tepkilerin odağındaydı.

İşte o video...

İmamoğlu'na, İBB Başkanı dememişti

Buket Aydın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözlerine kahkaha attıktan sonra, mazbatasını alan Ekrem İmamoğlu'nun haberini sunarken, 'İBB Başkanı' dememişti.

İşte o video...

Yönetim sebebini açıkladı

Demirören Medya Grubu yönetimi, Buket Aydın ile ilgili haberin Hürriyet ve CNN Türk'ten kaldırılmasıyla ilgili olarak Medyaradar'a bir açıklama yaptı. Açıklamada, hakkında açıklama yapılan kişinin bağlı bulunduğu kurumun internet sitesi dışındaki sitelere haberin konulmaması yolunda Kurumsal İletişim Müdürlüğü'ne verilmiş bir talimat olduğu belirtildi.

Bu karar doğrultusunda Buket Aydın ile ilgili açıklamanın Kanal D'nin kurumsal sitesinde yer aldığı, diğer sitelerden ise kaldırıldığı açıklandı.

Öte yandan bazı internet siteleri tarafından görevine son verildiği belirtilen Kanal D Ana Haber sunucusu Buket Aydın dün ekrandaki yerini aldı.