Abone Ol

Kadir Çetinçalı: Kümede kalmayı başaran Fenerbahçe'nin başkanı kendi maçlarını konuşmuyor...

Turkiyegundemi.com yazarı ve deneyimli spor muhabiri Kadir Çetinçalı, Çaykur Rizespor - Galatasaray maçını yorumladı.

Kadir Çetinçalı: Kümede kalmayı başaran Fenerbahçe'nin başkanı...

İşte Kadir Çetinçalı'nın o yazısı:

Koca bir sezonun emeği var. Ülke futbolu adına çaba gösteren her kulüp doğal olarak kazanmak önceliğine de savruluyor. Çünkü futbol artık ekonomi ile iç içe kulüplerin sağlam mali yapıya ulaşmaları zorunluluk halini aldı.

Kendi gelirlerini kaybetmemek adına kazananı da doğal olarak kabul etmek istemiyorlar. Herkes ter döküyor, kazanan da kaybeden de. Dünya'nın her yerinde bu böyledir. Ama bizim ülkemizde kaybeden hemen zırlamaya başlar ve kazananı lekelemek için yoğun çaba içine girer.

Her kulüp ve emekçi futbolcuları haftalar hatta aylarca mücadele veriyor. Sezon içerisinde de mutlaka saha içinde hakem yanlışları oluyor. Sistem hiç değişmiyor, kaybeden zırlayıp hakemi suçluyor. Galatasaray Rize'de kazandı. Kazan da fokurdadı. Kesinlikle hakemin tartışılacak kararları var. Ama maçı Rize'den alıp Galatasaray'a vermek için bir kasıt içinde olmadı.

Galatasaray ilk golü Feghouli'nin müthiş vuruşu ile yan ağlara asılırken kimsenin tık demeye hakkı yok. Galatasaray'ın kazandığı kornerde Mariano vurulan bir dirsek var. Burda ince nokta dirsek vuruşunun, yani faulün gerçekleştiği anda korner kullanıldı mı? Bence kornerde top ayaktan çıktıktan sonra faul gerçekleşiyor penaltı doğru. Diagne penaltı kaçırırken ilk önce Rizeli oyuncular cezalanına giriyor atışın tekrarlanması gerek ancak hakem direkten dönen topa Diagne vurduğu için Rize lehine serbest atışa karar veriyor.

İkinci yarıda Emre'nin başına gelen talihsiz olayın etkisi ile hakem Samudio'yı kırmızı kartla oyun dışı bıraktı. Galatasaray Emre'nin talihsizliğinin şokunu yaşarken Rize 10 kişi ile öne geçmeyi başardı. Ardından dananın koptuğu ana geldik. Onyekuru'ya yapılan hareketin değip değmediği konusu elbette tartışılabilir bir karar olarak duruyor. Maç içinde bunu çözmek olanaksız. Hakem VAR kararı sonrasında görüntüyü defalarca izleyip penaltı noktasını gösterdi. Çok dikkatli bakıldığında Awaziem'in amacı topu uzaklaştırmak olsa da ayak darbesinin Onyekuru'yu yere serdiğini görüyoruz.
Sonrasında, Rize Başkanı silahım yanımda olsa hakemi vururdum diyor! Çüüşşşşş...

Sosyal Medya feryat figan, geri zekalının biri Galatasaray ülkedeki en büyük terörist diyor. Kümede kalmayı başaran Fenerbahçe'nin başkanı, yöneticisi, teknik direktörü kendi maçlarını konuşmuyor. Rize-Galatasaray maçının derdine düşmüşler. Acep nedendir? Gelecek sezonun başarısızlığına şimdiden kılıf bulmak mı dersiniz. Yıllarca Aziz Yıldırım'ın kendi hatalarını örtmek için Galatasaray'a saldırmanın taraftarını "Cambaza Bak" diye kandırmanın acizliğini, tercih etme çaresizliği olsa gerek.

Bu adamlar 3 hafta önce Ali Palabıyık'ın kararları ile bir puanı kutlarken, Galatasaray'ı şampiyonluktan ettik diye de taraftara oynamışlardı. Taraftar cambaza bakmaya müsait kafa yapısında çünkü.

Futbolu yazamadık saha dışı etkenleri öne çıktı çünkü. Galatasaray Rize'de daha derli toplu oynayabilirdi. Belhanda'nın yokluğunda savunma ağırlıklı 3 orta saha oyuncusunu Fatih Terim tercih etmek zorunda kaldı. Buna karşılık Rizespor Galatasaray orta sahasını çok kolay geçti. Terim bunu düşünmeli ve gelecek sezon için orta saha yapısını ona göre kurgulamalı.

Gelecek hafta Galatasaray Başakşehir'i yenerse şampiyon olacak. Ligin sonuna final gibi bir maç denk geldi. Galatasaray winner bir takımdır, finalleri sever.