Abone Ol

Kadınlar ve erkekler hangi fanteziden hoşlanıyor?

Fantezi kelimesinden Türk halkı olarak ne anladığımız masaya yatırıldı.

Kadınlar ve erkekler hangi fanteziden hoşlanıyor?

Psikolog Narek Karasu merak ettiğimiz sorularımızı yanıtladı.
Fotoğrafçı Bennu Gerede ile eşi Cem Büyükhanlı'nın düğün daveti verdikleri kulübün tuvaletinde sevişmesi gündeme bomba gibi düştü.

Gazetelerde çiftin tuvalete girip 15 dakika seviştiği haberi yer aldı. Bennu Gerede, "Böyle bir şey olmadı. Davete gelen dedikoducu insanlar hakkımızda söylenti çıkarmış. Sadece öpüştük" diye açıklama yapsa da ortalık durulmadı.

Biz de bu olaydan yola çıkarak, fantezi’ kelimesinden Türk halkı olarak ne anladığımızı, özellikle de kadınların hangi fantezilerden hoşlandığını araştırdık.

Fantezinin insanların idealleri, beğenilerini, ilgilerini içerdiğine dikkati çeken Psikolog Narek Karasu, "Hayal gücünü kullanarak gerçek olmayan bir şekilde (sanal) olarak bu beklentilerini yaşama şeklinde de açıklayabiliriz. Fantezi kelimesinden Türk halkının ilk aklına gelen cinsel fantezilerdir. Aslında birçok şey için insan fantezi kurabilir; iyi bir iş, iyi bir araba, iyi bir kariyer ama halkın algılaması genelde cinsellikle ilgili olan fantezilerdir" diye konuştu.

Erkekler daha rahat!
Karasu şöyle devam ediyor; “Erkekler fantezilerini kadınlara oranla daha rahat ifade etmekle birlikte yaşamaktadırlar da. Bu kişisel yaratıcılıkları, kişilik yapısı ve yaşantılar gibi farklı süreçlerle ilgili olabilir.

”Kadınlar fantazilerini gizliyor
Seksi rahat yaşayamayan bir toplum olduğumuzu söyleyen Narek Karasu, “Seksi hala tabu olarak yaşayan çoğu kadınlarımız cinsel içerikli hayallerini sevgilisinden ya da eşinden uzak tutuyor. Beklentileri karşılanmayınca da mutsuz oluyor” şeklinde konuştu.

Açıklamak tatmin eder!
Fantezileri açıklamanın, yaşamanın, cinsel tatmin açısından da faydalı olabileceğini söyleyen Psikolog Narek Karasu şöyle devam etti: “Ayrıca fanteziler kişilerin beklentileri ve istekleri konusunda fikir verir. Fantezilerimiz bize komik gelebilir. Çünkü fantezilerin kabul edilmeyeceği düşünülmektedir ve böyle düşünüldüğü için o bir fantezi olarak kalmış olabilir.”

Kadınlar izlenmek istiyor
Psikolog Karasu’ya İngiltere’de yapılan ve sonucunda ‘izlenme fantezisinin’ kadınlar arasında yüzde 22 oranında görüldüğünü ortaya çıkaran araştırmayı da soruyoruz. Şu şekilde yanıt veriyor: “Kadınların en çok istediği ve ihtiyaç duyduğu şey ilgidir. Kadınlar için popüler olmak hayati bir önem taşır; çünkü popüler olmazsa seçilemez. Bunun için giyim ve makyaj sanayisi oluşmuş durumdadır; bu ihtiyacı gidermek amacıyla izlenme ihtiyacı da bu ihtiyaçla temellenmiş olabilir.”

Ünlü erkeklerle beraber olmak istiyorlar
‘Peki, kadınlar ünlülerle ilgili fantezi kurar mı?” sorumuza ise, “Bu popüler olanın değerli algılanması nedeniyle olabilir. Bu kişisel bir tercih herkes için genellenmese de bu nedenle ilişikli olabilir. Kişilerin hemcinsleri ile olma fantezisine gelince de, bence bunu bir fantezi olarak nitelemek pek doğru sayılmaz” yanıtını veriyor.

Grup seks risklidir
Psikolog Narek Karasu, “Uzun yıllar evli olan kadınlarda iki erkekle birlikte sevişme fantezisi var mıdır?’ sorumuza ise, “Bu isteğin orta yaş bunalımı ile yeni yaşam arayışları, ayrıca da özgür hissetme ihtiyacından kaynaklandığını düşünüyorum. Fanteziler sekse renk katar, hayaller arttıkça heyecan da artar. Fakat çok kişiyle düşünülmüş bir fantezi (grup seks) güvensizlik ya da kırgınlığa sebep olabiliyor” diye yanıt veriyor.

Kaynak: Elele Online