Abone Ol

Erken final yaparak hayranlarını üzen 10 yeni dizi

Her akşam, hemen hemen her kanalda mutlaka izlediğimiz Türk dizileri yavaş yavaş miadını doldurmaya başladı. Şu sıralar yurt dışına satışları ile adından söz ettiren diziler, Türkiye'de eskisi gibi ilgi çekmemeye başladı.

Erken final yaparak hayranlarını üzen 10 yeni dizi

Yakışıklı ve güzel oyuncuları, markalaşmış isimleri bir araya getiren yapım şirketlerinin dizileri en fazla 14 bölüm dayanabilir hale geldi.
İşte Ocak ayından bugüne kadar ekrana gelen ve reyting canavarına yenik düşen dizilerin listesi:

1. Yıldızlar Şahidim
Başrollerinde Özge Gürel, Berk Cankat, Canan Ergüder ve Mesut Akusta’nın rol aldığı dizi sadece 4 bölüm ekrana geldi. Yayınlanan kanalın büyük umutlar beslediği dizi, başrol oyuncuları Özge Gürel ve Berk Cankat için tamamen fiyasko ile sonuçlandı.

2. Bir Deli Sevda
Gerçek hayatta da sevgili olan Cansu Tosun ve Erkan Kolçak Köstendil’in başrolünde yer aldığı Pastel Film imzalı dizinin de ekran ömrü oldukça kısa sürdü. İlk bölümü çarşamba akşamı yayınlanan dizi, daha sonra pazar gününe alındı. Pazar günü de istenilen reytingi alamayınca tekrar çarşamba gününe alınan dizi 4. bölümü ile ekrana veda etti.

3. İçimdeki Fırtına
Büyük umutlarla başlayan bir diğer dizi ise ‘’İçimdeki Fırtına‘’ oldu. Son dönemin yıldız isimlerinden Yusuf Çim, başrolünü Merve Boluğur ve Gizem Karaca ile paylaşmıştı. Dizinin ekran macerası sadece 6 bölüm sürdü.

4. Dayan Yüreğim
Ece Uslu, Cansel Elçin ve genç oyuncular Berk Atan ve Nilay Deniz’in rol aldığı dizi de bu sezon hayal kırıklığı yaratan projeler arasında yer aldı. Büyük umutlarla başlayan dizi sadece 13 bölüm ekrana gelerek finalini yaptı.

5. Kırlangıç Fırtınası
Meltem Cumbul’un rol alması planlanan, ancak kendisinin son dakikada projede çocuk oyuncu istememesi haberleri ile gündeme gelen dizi de bu sezon beklediği ilgiyi görmedi. Meltem Cumbul yerine Emel Çölgeçen’in dahil olduğu Fikret Kuşkan ve Ekin Mert Daymaz gibi isimleri bir araya getiren dizi 7. Bölümü ile final yapıp ekranlara veda etti.

6. Aşk ve Gurur
Mert Fırat ile Damla Sönmez'i biraraya getiren ‘’Aşk ve Gurur’’ dizisi yılın en iddialı dizilerinden biri olarak gösterilse de sadece 6 bölüm ekrana geldi.

7. Kara Yazı
Haluk Bilginer, Emre Kınay ve Zeynep Çamcı gibi güçlü kadrosuyla, iddialı başlamasına rağmen 'Kara Yazı' dizisi de erken final yaptı. Dizi yalnızca 5 bölüm dayanabildi.

8. Ölene Kadar
Fahriye Evcen ve Engin Akyürek’i bir araya getiren dizi, 12 Ocak'ta ekran macerasına başlamıştı. Sadece 13 bölüm ekrana gelerek 13 Nisan’da final yaptı.

9. İkisini de Sevdim
Başrollerinde Amine Gülşe, Burak Serdar Şanal ve usta oyuncu Erhan Yazıcıoğlu‘nun yer aldığı dizi, en hızlı yayından kaldırılan diziler arasına girdi.Ekran ömrü sadece 3 bölüm sürdü.

10. Bu Şehir Arkadan Gelecek
Kerem Bursin’in uzun süren sessizliğini bozduğu ‘’Bu Şehir Arkadan Gelecek’’ dizisi de 2017 yılında hayal kırıklığı yaratan yapımlar arasında yer alıyor. Başrolü Leyla Lydia Tuğutlu ve Gürkan Uygun ile paylaşan Bursin’in dizisi, ilk 10’a girmeyi bir türlü başaramadı. Kısa bir süre sonra ekranlara veda edeceği açıklandı.

Yeni başlayıp biten dizilere bir de geçen sezon başlayıp sezon ortasında final yapanlar eklendi.

''Hayat Bazen Tatlıdır'', ''Bana Sevmeyi Anlat'', ''Yüksek Sosyete'', ''Gülümse Yeter'' ve ''Aşk Laftan Anlamaz'' erken final yapan dizilerden sadece birkaçı...
Sadece yeni başlayan diziler değil uzun süredir devam eden dizilerden de yavaş yavaş final kararları geliyor.
Birkaç bölüm sonra ''O Hayat Benim'', ''Hayat Şarkısı'' ve Seksenler'' dizileri ekran macerasını tamamlamış olacak.

Bonus: İçerde
Başladığı günden itibaren Pazartesi akşamlarını kimselere kaptırmayan dizi de bu sezon final yapacak. Nedeni ise tek sezon anlaşmalarının olması ve hikayeye sadık kalmak istemeleri. Dizinin finali ise Haziranda olacak.

Candaş Karagöz/onedio