Abone Ol

Jatomi Fitness iflas etti iddiası!

İstanbul'da oldukça popüler olan spor salonlarından Jatomi Fitness'ın iflas erteleme istediği ve tüm salonlarını kapattığı belirtildi. Şirketten şu ana kadar bir açıklama gelmemiş olsa da salonun müşterileri...

Jatomi Fitness iflas etti iddiası!

Hürriyet'in haberine göre, İstanbul'da oldukça popüler olan spor salonlarından Jatomi Fitness'ın iflas ertelemeistediği ve tüm salonlarını kapattığı belirtildi. Şirketten şu ana kadar bir açıklama gelmemiş olsa da salonun müşterileri sosyal medya hesapları üzerinden salonlarının kendilerine haber bile verilmeden kapatıldığını belirtiyor. Bazı üyeler kişisel hesapları üzerinden salonun kapanma anlarını da paylaştı.

İstanbul'da büyük alışveriş merkezlerinde yer alan salonun bir anda kapılarını kilitlediği ve müşterilerine konuyla ilgili herhangi bir bilgi vermediği de ifade ediliyor.

"SALONU ÜZERİMİZE KAPATTILAR"

Hurriyet.com.tr'nin ulaştığı Jatomi üyelerinden biri, spor yaptıkları anda bir anda yetkililerin kendilerine gaz kaçağı var dendiğini, salonun bir anda kapatılmaya başlandığını söyledi.

Üye G.S, "Bize gaz kaçağı var derhal burayı boşaltın dendi. Biz de bir telaşla çıktık. Bir diğer arkadaşım da diğer bir şubeye gidiyordu. Oradaki şubede kapanmayla ilgili bilgi vermişler ve olaylar çıkmış. Bize resmen olay çıkmasın diye yalan söylediler" dedi.

İNTERNET SİTESİNE ULAŞIM YOK

Jatomi Fitness'ın internet sitesine girmek isteyenler ise "Site bakımda" açıklamasıyla karşılaşıyor ve herhangi bir ulaşım bulunmuyor.

Jatomi Fitness iflas etti iddiası! - Resim: 1

Facebook'ta açılan Jatomi Mağdurları adlı sayfada salonların kapanmasına yönelik olduğu iddia edilen fotoğraflar da paylaşıldı.

SOSYAL MEDYA ÇALKALANDI

Jatomi Fitness'ın iflas ettiği haberleri sosyal medyada büyük yankı buldu.

Twitter ve Facebook üzerinden kendilerinden habersiz salonlarının kapatıldığından şikayet eden üyeler ve konuyla ilgili bilgi sahibi kişiler tepkilerini gösterdi.

Ekşi Sözlük de yine şikayetlerin dile getirildiği bir alan oldu.

40 BİN ÜYESİ İDDİASI

Malezya menşeyli bir yatırım olan Jatomi Fitness'ın İstanbul'da büyük alışveriş merkezlerinde salonları bulunuyor ve 40 bine yakın üyesi olduğu belirtiliyor.

Konuyla ilgili olarak gündeme getirilen haberlerde şirketin çalışanlarına durumu e-posta yoluyla bildirdiği ve şubelerini kapatmalarını istediği ifade ediliyor.

ÜYELİK PARALARININ NE YAPILACAĞI MERAK EDİLİYOR

İnternet üzerinden en fazla dile getirilen konulardan biri de üyelerin paralarını nasıl geri alacakları oldu.

Konuya yönelik şu ana kadar şirketten resmi herhangi bir açıklama yapılmasa da konuyla ilgili haberlerde şirketin çalışanlarına şu mesajı gönderdiği ifade ediliyor:

“Polonya, Çek Cumhuriyeti, Bulgaristan, Romanya, Endonezya ve Malezya’da 60’ın üzerinde spor kulubü bulunan “Jatomi Fitnes & Spa” organizasyonunun bir parçası olarak 16.05.2011 tarihinde Türkiye’de faaliyet göstermeye başlayan şirketimiz gösterilen tüm çabalara rağmen hedeflenen başarıya ulaşamamıştır. Alınan önlemler ve gerçekleştirilen tasarruflar ile maliyet artışının önüne geçilmek istenmiş ise de maliyetlerin artarak devam etmesi Türkiye’deki yapılanmayı diğer şirketlerimiz içerisinde zarar eden ülke pozisyonuna sokmuştur. Sonuç olarak zararın katlanarak büyümesini önlemek amacıyla Türkiye’deki faaliyetlerimize son verilmesi ve şirketin içindeki iflas durumunun yetkili mahkemeye bildirilmesi kaçınılmaz hale gelmiştir. Bu doğrultuda şirketimiz faaliyetlerinin yarın itibarıyla sonlandırılacağı ve kulüplerin kapatılacağı hususlarını bilgilerinize sunarız. Yasal haklarınız bakımından hukuki süreci yakından takip etmenizi ve iflas idaresine bu kapsamda gereken başvuruda bulunmanızı rica ederiz. ”

Jatomi Fitness iflas etti iddiası! - Resim: 2

hürriyet