Abone Ol

James Bond'un öpüşme sahnelerine sansür!

Hindistan'ın Film Belgelendirme Kurulu, yeni James Bond filmi Spectre'daki uzun öpüşme sahnelerinin kesilmesine karar verdi.

James Bond'un öpüşme sahnelerine sansür!

Başroldeki Daniel Craig'in, kadın oyuncular Monica Bellucci ve Lea Seydoux ile iki ayrı tutkulu öpüşme sahnesini, Hindistan seyircisi kısaltılmış olarak izleyecek.

Ülkede gösterime girecek tüm filmleri izleyerek onay belgesi veren Mumbai'deki Merkezi Film Belgelendirme Kurulu sıkı kurallarıyla ünlü.

Kurul bu kararı, filme konulan "12 yaşın altındaki çocuklar, anne babaları ile birlikte izleyebilir" uyarısıyla uyumlu olması açısından aldığını açıkladı.

Kurulun başkanı Pahlaj Nihalani'yi daha önce "tiran" diye eleştirdiği bilinen muhalif üye Ashoke Pandit ise kararı Twitter'da eleştirirken, "Spectre uluslararası düzeyde övgü alan bir film fakat Pahlaj Nihalani bir kez daha kendi düşünce süreçleriyle müdahale ederek filme gölge düşürdü" dedi.

Karar Hindistan sosyal medyasında da geniş yankı buldu.

Filmin gösterim haklarına sahip Sony Pictures Entertainment şirketi, kesilen sahneleri onayladı ve kesintilerin sadece bir kaç saniye tuttuğunu söyledi.

İsmini vermeden konuşan bir şirket yetkilisi filmde geçen iki küfrün de çıkarıldığını ekledi.

Spectre Hindistan'da yarın gösterime girecek.

Hindistan Film Belgelendirme Kurulu bu yılın başlarında "Grinin Elli Tonu" adlı filmin gösterimini yasaklamıştı.

BBC TÜRKÇE