Abone Ol

İzzet Çapa beraat etti! Şimdi Hürriyet düşünsün!

Hürriyet gazetesi yönetimi bu gece rahat uyuyabilecek mi? İstanbul Nişantaşı'nda bir kafede yaşanan yaralama olayında azmettiricilikle suçlanan ünlü işletmeci ve röportaj yazarı İzzet Çapa ilk duruşmada beraat etti.

İzzet Çapa beraat etti! Şimdi Hürriyet düşünsün!

En başarılı röportaj yazarını işten sorgusuz sualsiz atan Hürriyet gazetesi İzzet Çapa'dan özür dileyecek mi?

İstanbul 75. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Ömer Yılmaz, Mehmet Hatip Ağyar ile tutuksuz sanıklar İzzet Çapa, Şehmus Şerbetçi ve müşteki Hakan Başaran katıldı.

İzzet Çapa beraat etti! Şimdi Hürriyet düşünsün! - Resim: 1İzzet Çapa Hürriyet'ten kırgın ayrılmıştı, Huffington Post'a transfer oldu

İZZET ÇAPA: BU DAVADA NEDEN YARGILANDIĞIMI BİLMİYORUM
Söz alan İzzet Çapa, sanıklardan sadece Şehmuz Şerbetçi'yi tanıdığını belirterek, "Benim zaten Hakan hakkında daha önceden açılmış farklı davalarım var. Böyle bir olaya tenezül edecek olsam bu davaları açmazdım. Olayı sosyal medyadan öğrendim. Bu davada neden yargılandığımı bilmiyorum. Beraatimi istiyorum" dedi.

ŞERBETÇİ SOYADINA HAKARET ETTİĞİ İÇİN...

İzzet Çapa beraat etti! Şimdi Hürriyet düşünsün! - Resim: 2İzzet Çapa: Kara kaplı defteri şimdilik açmam!

Tutuklu sanıklardan Mehmet Hatip Ağyar da savunmasında Şehmus Şerbetçi ile akraba olduklarını, Hakan Başaran'ın sosyal medya hesabından Şerbetçi soyadına hakaret ettmesi üzerine bu olayın yaşandığını söyledi. Diğer tutuklu sanık Ömer Yılmaz da, olayda kullandığı siahın kuru sıkı olduğunu söyledi.

BİR ANLIK ÖFKEYLE...
Hakan Başaran'ı tanımadığını ve husumetinin bulunmadığını söyleyen tutuksuz sanık Şehmus Şerbetçi ise olayın aileye yönelik olduğunu, yeğenlerinin de bir anlık öfkeyle bu olayı gerçekleştirdiklerini söyledi.

MÜŞTEKİ ŞİKAYETİNDEN VAZGEÇTİ

İzzet Çapa beraat etti! Şimdi Hürriyet düşünsün! - Resim: 3Hürriyet'te deprem! İzzet Çapa zehir zemberek mektupla istifa etti! - Medya haberleri

Son olarak söz alan Hakan Başaran ise, İzzet Çapa ile daha önceden husumetinin olduğunu belirterek, "Aklıma ilk gelen İzzet Çapa oldu. Sonradan olayı yapanların Şehmus Şerbetçi'nin yakınları olduğunu öğrenince Çapa ile bir ilgisinin olmadığını öğrendim" diye konuştu. Hakan Başaran daha sonra tüm sanıklar hakkındaki şikayetinden vazgeçtiğini bildirdi.

MAHKEME İLK CELSEDE KARARINI VERDİ
İlk duruşmada kararını açıklayan mahkeme, yüklenen suçun sanık tarafından işlendiğinin sabit olmaması nedeniyle ünlü işletmeci İzzet Çapa ile Şehmus Şerbetçi'nin beraatine karar verdi. Sanıklardan Mehmet Hatip Ağyar ile Ömer Yılmaz'a kasten yaralama suçundan ayrı ayrı 2 yıl 9 ay 22 gün hapis cezası veren mahkeme, cezaevinde kaldıkları süreyi dikkate alarak sanıkların tahliyesine karar verdi. dha