Abone Ol

İzmit'te kızı öldürülen anne: Kızımın ellerini ne yaptınız?

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde geçen yıl tarlada elleri bileklerinden kesilmiş ve ağzı bantlanmış bulunan Nuran Dutlu'yu öldürdükleri iddiasıyla 3'ü tutuklu 8 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kızımın ellerini ne yaptınız, kızımı elsiz defnettim!

Mahkemede genç kadının annesinin, "Benim kızımdan ne istediniz? Ellerini ne yaptınız? Elleri yoktu, ben kızımı elsiz defnettim" sözleri yürek burktu.

Geçen ocak ayında meydana gelen olayda, İzmit Kandıra yolunun Çayırköy mevkiinde naylona sarılan bir kadın cesedi bulundu. Elleri bileklerinden kesilen, dövüldüğü ve iple boğularak öldürüldüğü tespit edilen kadının Nuran Dutlu olduğu belirlenirken, jandarmanın kurduğu 15 kişilik özel ekip cinayeti aydınlattı. Jandarmanın operasyonu ile yakalanan Muhammet Yıldız ile kız arkadaşı Sertaç Özer tutuklandı. Muhammet Yıldız, ifadesinde Nuran Dutlu’yu, kendisine borcu olan 5 bin lirayı ödememesi nedeniyle çıkan tartışmada Bursa’da iple boğduğunu, ellerini keserek ufak parçalara böldüklerini, daha sonra klozete attıklarını, ardından da cesedi Kandıra yolunda attıklarını söyledi.

Kocaeli 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın duruşmasında tutuklu sanıklar Muhammet Yıldız ile kız arkadaşı Sertaç Özer, tutuksuz yargılanan Serkan Altıok, Vedat Ay ile öldürülen Nuran Dutlu’nun annesi Hediye Durmuş katıldı. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kocaeli İl Temsilcisi Kübra Özkan’ın duruşmaya katılma talebi ise mahkeme heyetince reddedildi.

İzmit'te kızı öldürülen anne: Kızımın ellerini ne yaptınız? - Resim: 1

TEK BİR SORUM VAR

Duruşmada, öldürülen Nuran Dutlu’nun annesi Hediye Durmuş "Sanıklara bir tek sorum var. Benim kızımdan ne istediniz? Ben bunun cevabını istiyorum. Kızımın ellerini ne yaptınız? Ben kızımı elsiz defnettim. Bunun cevabını istiyorum" dedi.

Daha sonra mahkeme heyeti tutuklu sanık Sertaç Özer’e söz verdi. Özer savunmasında "Daha önceki yazılı savunmamı tekrar ediyorum. Tahliyemi istiyorum" dedi. Diğer tutuklu sanık Muhammet Yıldız ise önceki savunmasını tekrar ettiğini söyledi.

Duruşma sonrasında Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kocaeli Adliye Binası önünde bir araya gelerek ’Kadın cinayetleri durduracağız’ yazılı pankartlarla protesto gösterisi yaptı. Katiller indirimsiz ceza alana kadar bu davanın takipçisi olacaklarını belirten Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kocaeli İl Temsilcisi Kübra Özkan, şunları söyledi:

"Bugün burada geçtiğimiz yılın Ocak ayında işkence edilerek öldürülen Nuran Dutlu’nun 3. duruşması için bir araya geldik. Nuran kardeşimize adalet sağlanana kadar, katiller indirimsiz ceza alana kadar bu davanın takipçisiyiz. Kadına karşı işlenen her türlü suçun son bulmasını istiyoruz. Bugün burada Nuran’ın sesiyiz. Ailemiz ile birlikte Nuran için adalet sağlanana kadar bu davanın takipçisi olacağız."
Duruşma sonrası yaptığı açıklamada çocuğunu elsiz ve ayaksız defnettiğini söyleyerek gözyaşlarına boğulan anne Hediye Durmuş , "Biz suçsuzuz diyorlar başka da bir şey demiyorlar. Ben çocuğumu elsiz ayaksız defnettim. İnşallah en ağır şekilde müebbet alırlar da birazcık içim serinler. Kızımın çocuğu ağlıyor. Mahvettiler bizi. Hayvana çarpıyorlar insan ona bile acıyor. Ne kadar insan öldürmek kolay. O da bir kadın. Onun da çocuğu var. Öldürürken kendilerini hiç düşünmediler mi? Acaba bana da böyle yapsalar ben ne olurdum diye düşünmediler mi? Yüzlerinde insanlık namına hiçbir şey kalmamış. Mahkemede sorduğum soruya niye cevap vermediler" dedi.

Duruşma tanık Cemal Duman’ın ifadesinin alınması için İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesine yazı yazılmasına, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına duruşma gününün iddianame sureti eklenerek bildirilmesi ve Muhammet Yıldız ile Sertaç Özer’in tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı 7 Eylül 2016 tarihine erteledi.

HÜRRİYET