Abone Ol

İzmir Marşı söyleyen öğrencilere tokat atıldı!

İstanbul Erkek Lisesi'nde Cumhuriyet bayramı töreni için yapılan hazırlıklarda İzmir Marşı 'Cumhuriyet'le ilgili yok' denilerek çıkarıldı.

İzmir Marşı söyleyen öğrencilere tokat atıldı!

İkna olmayan öğrenciler bunun üzerine dün düzenlenen törende İzmir Marşı'nı kendileri okudu.

Okul müdür yardımcısı Metin Kuş ise önce sahnede enstrümanla eşlik eden öğrencilere müdahale etti. Kuş'un marşı söyleyen öğrencilere tokat attığı iddia edildi.

İstanbul Erkek Lisesi'nde dün Cumhuriyet Bayramı için düzenlenen törende iki öğrenciye İzmir Marşı'nı söylediği için müdür başyardımcısı Metin Kuş tarafından tokat atıldı.

Tokat atılan kız öğrenci yere düşerken, darp edilen diğer öğrenciye ise hakaret edildiği belirtildi.

Konuyla ilgili velilerle görüştükten sonra SÖZCÜ'ye bilgi veren Eğitim-Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, “Dün 9. ve 10. sınıflar için İstanbul Erkek Lisesi'nde Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlenmiş. Tören öncesinde koro, son parça olarak İzmir Marşını okuma kararı alıyor.

Okul Müdür Başyardımcısı Metin Kuş ise programa müdahale ediyor ve İzmir Marşı için ‘Cumhuriyet Bayramı ile ilgisi yok. Programdan çıkarın' diyor. Okulda bu yayılıyor ve kimse ikna olmuyor. Çocuklar da diyor ki ‘Biz söyleriz'. Dün yapılan törende ise çocuklar İzmir Marşı'nı söylemeye başlıyor” dedi.

Bunun üzerine Müdür Başyardımcısı Kuş'un kızgın bir şekilde iki öğrenciyi tokatladığı belirtilirken, okul müdürü ise okulda yaşanan olayı akşam saatlerinde velilere attığı whatsupp mesajıyla doğruladı. Okul müdürü mesajında,

“Değerli velilerimiz, bugün yapılan Cumhuriyet Bayramı kutlamasında üzücü bir hadise yaşanmıştır. Bilindiği üzere bir haftadır Bakanlığımızın görevlendirmesiyle okul müdürlerine yönelik düzenlenen hizmetiçi seminerde görevli olarak bulunmakta ve dolayısıyla idari izinli sayılmaktadaydım. Okul müdür vekilliği de müdür başyardımcımız Metin Kuş beye tevdi edilmiştir.

Dolayısıyla okulda yapılacak törenle görev icabı Metin bey ilgilenmiştir. Ancak törenin içeriğine kendisinin izni olmadan eklenen kısımları çıkartmış bu ise bazı yanlış anlaşılmalara sebep olmuştur. Törenin bitiminde ise bir grup öğrencimiz tören içeriğinde olmayan marşları söylemek isteyince öğrencilere şuan kendisini de çok üzen ve yine kendisinin de tasvip etmediği bir şekilde mühahale edilmiştir.

Yaşanan olay tasvip edilecek bir durum olmasa da 10 yılı aşkın bir zamandır İEL'e gece gündüz hizmet etmiş birine karşı yargısız infaz yapılması doğru değildir. Öğrencilerimizin velileriyle görüştüğümü süreç konusunda kendilerini bilgilendireceğimi ifade etmek isterim. Okul müdürü olarak gereken idari soruşturmayı ivedilikle açacağımı bildirir herkese iyi geceler dilerim” dedi.

‘KARANLIĞA TESLİM OLMAYACAĞIZ'

İstanbul Erkek Lisesi'nin proje okul olduğunu belirten Aydoğan, “Eğitim Sen olarak proje okulları uygulamasının kaldırılması için yıllardır eylemler, etkinlikler örgütledik.

Proje okulları uygulaması, laik, bilimsel eğitimi yok etme projesiydi. Proje okulları ile önce okul idarecileri bakanlık tarafından belirlendi, devamında da öğretmenler liselerden fiili olarak sürgün edildi.

Yeni gelen öğretmelerin belirlenme koşulu da mülakat kriterine bağlandı. Proje okullardaki öğretmenlerin gönderilmesiyle başlayan dönüşüm sürecinde, İstanbul Erkek Lisesi'nden başlayarak ülke geneline yayılan ‘Karanlığa teslim olmayacağız' eylemleri düzenlenmeye başladı.”

(SÖZCÜ - Yurdagül UYGUN)