Abone Ol

İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nden MHP'nin hakaretine tepki!

İzmir Gazeteciler Cemiyeti, FOX Ana Haber Sunucusu Fatih Portakal’ın sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle MHP yönetimince hakarete uğraması ve hedef gösterilmesine ilişkin açıklama yaptı.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nden MHP'nin hakaretine tepki!

İGC yönetim kurulu,  MHP’nin İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyesi Fatih Portakal’a karşı yaptığı açıklamanın kabul edilemez olduğunu belirterek, şunları vurguladı:

“Türkiye Cumhuriyeti hukuk devletidir. Anayasa’nın 25, 26 ve 28. maddeleri gereği kişi düşüncesini açıklama ve yayma hürriyetine sahiptir.  Özgürlükler basın hürriyeti kapsamında güvence altına alınmıştır. Gazeteciler, fikirleri ve açıklamaları nedeniyle eleştirilebilir ancak bu eleştirilerin hakaret boyutuna ulaşmaması gerekir. Siyasetçiler eleştiriler karşısında tepkilerini demokratik yollarla göstermelidir. Hakaret ve hedef gösterme, demokratik ülkelerde kabul edilemez bir tutumdur. Ülkede karşı görüşlü insanlar arasında oluşan ve giderek büyüyen bu ayrışma iklimi, ülkenin geleceği açışından endişelerimizi artırmaktadır. Bu nedenle tüm siyasileri, açıklamalarında kullandığı dilde özenli davranmaya davet ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyururuz.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu

İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nden MHP'nin hakaretine tepki! - Resim: 1Fatih Portakal'dan MHP'ye tepki! Ben soytarı değilim!