Abone Ol

İYİ Parti'den flaş Gül açıklaması: 2. turda birleşme olabilir

Fox TV'den İsmail Küçükkaya, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın ile yaptığı görüşmeyi aktardı. Koray Aydın, İsmail Küçükkaya'ya yaptığı açıklamada 'Abdullah Gül de Meral Akşener de çatı aday olmamalı. Birleşme 2. turda olur' dedi.

İYİ Parti'den Gül açıklaması: 2. turda birleşme olabilir

15 vekilini Meclis'te grup kurabilmesi için İYİ Parti'ye kaydıran CHP'nin Meral Akşener'i Cumhurbaşkanlığı adaylığından vazgeçirmeye çalışacağı, ortak bir aday formülü üzerinde çalışma yapılacağı iddia edildi.

CHP'nin ortak adayının ise 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olabileceği konuşuluyor.

Saadet Partisi'nin de bu öneriyi desteklediği, Meral Akşener'i adaylıktan vazgeçirmek için bir görüşme yapacağı belirtildi.

Gözler bugün yapılacak olan Kılıçdaroğlu-Akşener görüşmesine çevrildi.

Geçtiğimiz gün İYİ Parti'den yapılan "Adayımız Akşener'dir" açıklamasının ardından İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, 'ortak aday' formülüyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Aydın, 'Bizim hesaplara göre en az 3 aday yarışırsa seçim 2. tura kalıyor. Birleşme 2. turda olur' ifadelerini kullandı.

Fox Tv sunucusu İsmail Küçükkaya, Aydın'ın kendisine şunları söylediğini yazdı:

İYİ Parti'den flaş Gül açıklaması: 2. turda birleşme olabilir - Resim: 1

GÜL DE AKŞENER DE ÇATI ADAY OLMAMALI

Sn Gül de Sn Akşener de çatı aday olmamalı. Herkes kendi adayı ile yarışmalı. Gül de aday olabilir. Hakkıdır. Ama Akşener de kesin adaydır.

BİRLEŞME 2. TURDA OLUR

Bizim hesaplara göre en az 3 aday yarışırsa seçim 2. tura kalıyor. Birleşme 2. turda olur. Halk da zaten kendiliğinden ittifak yapar.

MİLLETVEKİLLİĞİ İÇİN SAADET PARTİSİ İLE ANLAŞMA TAMAM

Saadet Partisi ile milletvekilliği seçimine yönelik ittifak ve işbirliği çalışmaları ise tamam. Orada anlaşmaya varıldı.