Abone Ol

İYİ Parti'den CNN Türk ve Soylu'ya sert tepki

Lütfü Türkkan, parti meclis üyeleri hakkında, Bakan Süleyman Soylu’nun CNN Türk’te yaptığı açıklamaların gerçeği yansıtmadığını söyledi. CNN Türk’ün kendisine cevap hakkı tanımadığını ifade eden Türkkan, partililerin Soylu’yu mahkemeye verdiğini açıkladı.

İYİ Parti'den CNN Türk ve Soylu'ya sert tepki

Yanlış ve ters algı yaratmaya yönelik haber yaptığı gerekçesiyle, CNN İnternational üst düzey yönetimi tarafından soruşturma başlatılan CNN Türk’e habercilik etiği açısından başka tepkiler gelmeye devam ediyor.

Yeniçağ'da yer alan habere göre; İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, partilerindeki bazı meclis üyelerine yönelik CNN Türk’te yaptığı haberlerin gerçeği yansıtmadığını ve bu nedenle kanal yöneticilerinden cevap hakkı istediğini belirtti.

Bu talebe karşın, kendisine cevap hakkı imkânının tanınmadığını ifade eden Türkkan, sosyal medya hesabında konu ile ilgili olarak şu paylaşımı yaptı:

“DEVLET CİDDİYETİNDEN YOKSUN BAKAN”

“İYİ Parti Meclis Üyesi adayları hakkında CNN Türk ekranlarında yapılan karalama kampanyasına dair cevap hakkımızı kullanmak üzere ısrarla aradım, bağlamadılar. Adli sicil kayıtlarında tek bir ibare dahi bulunmayan bu adaylarımız, devlet ciddiyetinden yoksun Bakanı mahkemeye verdiler.”