Abone Ol

İstenmeyen mesajlar nasıl engellenir? İşte en kolay yolu

Cep telefonlarınıza isteğimiz dışında gönderilen mesajları nasıl engelleyeceğinizi biliyor musunuz?

İstenmeyen mesajlar nasıl engellenir? İşte en kolay yolu

Telefonlara hemen her gün gelen rahatsız edici mesajları önlemenin çok kolay bir yolu bulunuyor. Gelen mesajların sonunda 'B' ile başlayan kodu 'ifadelerle engelle' bölümüne yazdığınız takdirde, istemediğiniz türden mesajlar bildirim olarak gelmiyor; spam kutusuna düşüyor.

Günümüzde telefon sahiplerinin en büyük sıkıntıları arasında istenmeyen mesajlar yer alıyor. Olur olmadık şirket veya kurumlardan sık sık rahatsız edici mesajlar gelebiliyor. Üstelik ne yaparsanız yapın bunun önüne geçemiyorsunuz. Şikayet de etseniz yine bu mesajlar size gelmeye devam ediyor.

MESAJ SONLARINA KOD KONULMASI ZORUNLULUĞU
Lakin bu mesajları engellemek aslında sanıldığından çok daha kolay. Bildiğimiz üzere BTK, kurumlardan gelen mesajların sonuna bir takım kodlar konulması zorunluluğu getirdi. B001 ile başlayan bu kodlar B999’a kadar çıkabiliyor. Hemen herkes mesajın sonundaki B001, B002, B003 gibi kodları fark etmiştir. İşte bunu kullanarak istemediğiniz mesajları kolay bir şekilde engelleyebilirsiniz.
Günümüzde telefon sahiplerinin en büyük sıkıntıları arasında istenmeyen mesajlar yer alıyor. Fakat bu mesajları önlemenin aslında çok kolay bir yöntemi var. Siz de bu adımları uygulayarak bu mesajların önüne geçebilirsiniz.

MESAJ AYARLARINA GİRİN
Yukarıdaki videodan da görüldüğü üzere, mesaj ayarlarından, engellenen mesajlara girmek gerekiyor. Buradan ‘ifadeleri engelle’ bölümüne gelerek istediğiniz kodu yazıp, mesajları engelleyebilirsiniz.
Örneğin bir bahis sitesinden gelen reklam mesajının kodu B250 olarak görülüyor. Bu mesajı engellemek ilgili bölüme B250 yazdığınızda, bir daha o kodun yer aldığı mesajlar size bildirim olarak gelmeyecek ve engellenen mesajlar klasörüne düşecek.

ANDROİD TELEFONLARDA VAR
Lakin bu özellik sadece Android cihazlar için kullanılıyor. Maalesef iPhone’lar için ‘ifade engelle’ seçeneği bulunmuyor. iPhone’da sadece numara bazlı engelleme yapılabiliyor.
BTK'nın B001-B999 aralığındaki 'Numara Taşınabilirliği Yönlendirme Kodları' listesine buradan erişebilirsiniz.