Abone Ol

TV8'in filmlerinin başlama tarihi belli oldu

Vatan yazarı Oya Doğan köşesinde Tv8'in yeni yayın hayatına ilişkin bir yazı yazdı.

TV8'in filmlerinin başlama tarihi belli oldu

Vatan yazarı Oya Doğan köşesinde Tv8'in yeni yayın hayatına ilişkin bir yazı yazdı. İşte o yazı;

İki haftadır kanal yöneticileriyle bir araya gelip kanalların yeni yayın dönemleri üzerine sohbet ediyoruz. Bugün TV8’le devam ediyoruz. Yaklaşık 3 yıl önce kanalın genel müdür koltuğuna Aslı Çini Yaşaroğlu oturdu. Üç yılda da ekibiyle birlikte hayli zorlu bir yoldan geçti. Başarıyı da tattılar, hayal kırıklığını da... Ama bugün ne yapacağını çok daha iyi bilen bir kanal haline geldiler. Aslı Çini Yaşaroğlu’yla uzun yıllardır tanışırız. Medya mensuplarıyla iyi ilişki içerisinde olan, her zaman güler yüzlü ve ne yapacağını iyi bilen bir kadın yöneticidir. Kadın yönetici diye altını çiziyorum, zira medya sektöründe başarılı olan kadınlara ayrıca saygı duyuyorum. Aslı’nın içgüdülerinin nasıl iyi işlediğine de yıllarca şahitlik etmiş biriyim. Uzun zaman sonra bu hafta bir araya geldik. Hem hasret giderdik, hem de TV8’in yeni yayın dönemini konuştuk.

Gündüz kuşağı renklendi
TV8 denilince aklımıza O Ses Türkiye, Yetenek Sizsiniz ve Survivor geliyor. Gündüz kuşağında ise pek varlık gösterememişti şimdiye kadar... Ancak Yaşaroğlu, bu sezon çok iyi bir gündüz kuşağını izleyiciye sunduklarını söylüyor: “Magazini, modası, dekorasyonu, reality show’u, eğlencesi, yemeği olan bir gündüz kuşağı hazırladık.” Gerçekten de bu sezon daha renkli bir gündüz kuşağı olduğuna şahidim. Güne sabah 8.30’da Aramızda Kalmasın programıyla başlıyoruz. Jess Molho, Sena Keçeli, Funda Özkalyoncu ve Salih Keçeci’yle magazini ve ekranı masaya yatırıyor. 10.30’da Magazin 8 var. Onu Cengiz Abazoğlu ve Ezgi Avcı’nın sunduğu Ne Giysem Yakışır takip ediyor. Selim Yuhay, Güle Güle Oturun’la insanların yüzünü güldürmeye, evini değiştirmeye devam ediyor. Göz6, Acun Medya’nın yeni işi. Ben henüz çok alışamadım. Ama birincisi Survivor’a katılma hakkı kazanacak.

TV filmleri 15 Ekim’de başlıyor
Gelelim TV8’in merak edilen filmlerine... Bu sene TV8 dizi yapmadı. Ama 9 tane yepyeni televizyon filmine imza attı. Başlarda o iş tutmaz diye önyargılı olduğumu söylemeliyim. Kimse oynamaz diye düşünmüştüm. Ancak Aslı Çini Yaşaroğlu, listeyi paylaşınca etkilendim. Genellikle komedi türünde filmler yapılmış. Barakuda ve BKM tarafından yapılan filmleri 15 Ekim’den itibaren izleyeceğiz. Güzel İkili; bir mafya komedisi. Ufuk Özkan, Gökhan Yıkılkan, Fulya Zenginer başrolleri paylaşıyor. Dargın Kuzenler ise bir taşra komedisi. Ersin Korkut, Yeşim Ceren Bozoğlu, İnan Ulaş Torun rol alıyor. Dede Korkut: Bamsi Beyrek, Burak Aksak’ın kaleminden, yani absürd komedi. Uraz Kaygılaroğlu, Deniz Baysal, Mert Öner, Zeynep Kankonde, Salih Kalyon, Erdal Tosun gibi isimler rol alıyor. Dede Korkut: Salur Kazan da absürd komedi. Mahir İpek, Onur Atilla, Devrim Yakut, Korhan Herduran rol alıyor. Dede Korkut: Deli Dumrul da bir absürd komedi. Şahin Irmak, Eda Ece, Cengiz Bozkurt, Necip Memili, Zafer Algöz ve Salih Kalyon rol alıyor.

Yetenek Sizsiniz’e ara verilecek
Küçük Ortak bir romantik komedi. Keremcem, Gizem Karaca, Sibel Melek Arat, Serra Yılmaz, Enis Arıkan, Nergis Kumbasar rol alıyor. Bir Kahramanın Rüyası’nda ise dram izleyeceğiz. Yiğit Özşener, Aslı Tandoğan, Ayşen Gruda, Erkan Bektaş’ın rol aldığı filmin gözümüzü dolduracağı tartışılmaz. Tahin Pekmez’de bir romantik komedi. Berk Atan, Hande Soral, Can Nergis rol alıyor. Seviyorum Ama Arkadaşça’da ise Gökhan Keser, Hande Subaşı, Burak Kut ve Nur Sürer rol alıyor. Yetenek Sizsiniz’e kısa bir süre ara verilecek. Format dinlendirilecek. Bu arada da yeni formatlar görücüye çıkacak.

Aynı anda Yunanistan’da
Gelelim güzel habere... Acun Medya Yunanistan’da kurulmuş. Kanallarla görüşmelere devam ediliyormuş. Bundan sonra O Ses Yunanistan ve Survivor Yunanistan da yapılacakmış. İkisi de burayla eşzamanlı. Yani şubat ayında Türkiye’de Survivor başladığında, yan adada Survivor Yunanistan olacak ve Yunan televizyonunda yayınlanacak. Ekim’den itibaren cumartesi, pazar, pazartesi O Ses Türkiye ekrana gelecek. Eğer çok iyi bir dizi bulurlarsa 2017’nin ikinci yarısında yapabilirmiş TV8. Bu sezon dizileri O Ses Türkiye zorlar mı göreceğiz ama jüri üyesi olarak Ebru Gündeş gitti, yerine Sibel Can geldi. Mutlaka ses getirecektir. Sezon ekim ayında O Ses Türkiye’nin de gelmesiyle iyice kızışacak. Bakalım, bu zorlu reyting mücadelesini kim kazanacak? Tüm kanallara iyi şanslar.