Abone Ol

NATO'yu ifşa eden binbaşı Ebru Nilhan Bozkurt kimdir

NATO'da yaşanan skandalı ortaya çıkaran Binbaşı Ebru Nilhan Bozkurt son günlerin en çok konuşulan isimlerinden biri. Twitter'da da çok konuşulan Ebru Nilhan Bozkurt kimdir ?

NATO'yu ifşa eden binbaşı Ebru Nilhan Bozkurt kimdir

NATO’nun Norveç’te düzenlediği “Trident Javelin-2017” tatbikatında yaşanan rezaletin, yani Atatürk’e düşman liderler arasında yer verilmesinin ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da sahte bir hesap kullanılarak “düşman ile işbirliği içerisinde” gösterilmesinin yankıları devam ediyor. Olayın perde arkasında ise NATO'nun skandalını ifşa eden Binbaşı Ebru Nilhan Bozkurt konuşuluyor.

EBRU NİLHAN BOZKURT KİMDİR?

Ebru Nilhan Bozkurt da FETÖ mağduru olan askerlerden biri.  O dönem hakkında gözaltı kararı çıkarılıp iki gün gözaltında kalan Bozkurt, devletin gizli belgelerini elde ettiği, bazı uçakların fotoğraflarını çektiği veya çektirdiği iddiasıyla tutuksuz yargılandı. Mahkemede yaptığı savunmasında, “Hakkımdaki iddiaları nefretle reddediyorum. Uçak ve helikopterlere ait görüntüler ve bilgiler açık kaynaklardan detaylı şekilde elde edilebilir. Üs içerisinde görüntü çekmeye gerek yok. Daha detaylı görüntüler google earth’te var” ifadelerini kullanmıştı.

DÖNÜŞÜ TERFİLİ OLDU

2012 yılında davanın son duruşmasında 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılıp mahkumiyet kararı onanan Pilot Yüzbaşı Ebru Nilhan Bozkurt yurt dışına gitti. AYM’nin hak ihlali kararıyla yeniden yargılama çıkınca da ülkeye geri döndü. Yeniden yargılama sonunda ise beraat ederek görevine geri döndü. Yargılandığında yüzbaşı rütbesinde olan ve terfi edip binbaşı olan Bozkurt TSK’da Kocaeli Kartepe’deki Cengiz Topel Deniz Hava Üs Komutanlığına atandı. Deniz Binbaşı Ebru Bozkurt emrinde idare edilen sonar, radar ve savunma sistemleri denizaltı savunma harbi ve su üstü harbi için kullanılıyor.

İLK KADIN DENİZ HAVA KOMUTANI

İlk Kadın Deniz Hava Komutanı olan Binbaşı Ebru Nilhan Bozkurt'un hayatın da bir çok başarı bulunuyor.