Abone Ol

İşte Kılıçdaroğlu’na linç girişiminin gerçekleştiği Akkuzulu Köyü’nün son 6 seçimdeki tercihleri

(turkiyegundemi.com Özel Haber - Hülya Karabağlı) Akkuzulu Köyü’nün 4 Genel Seçim, Referandum ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy tercihlerine ilişkin oranları açıklandı.

Linç girişiminin gerçekleştiği Akkuzulu Köyü’nün son 6 seçimdeki tercihleri

TürkiyeGündemi'nden Hülya Karabağlı'nın haberine göre, Polimetre.com’un kurucusu ve siyasal veri analisti M. Günal Ölçer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun  şehit cenazesinde uğradığı saldırıda linç edilmekten son anda kurtulduğu Ankara  Çubuk İlçesi Akkuzulu Köyü’nün 4 Genel Seçim, Referandum ve  Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy tercihlerine ilişkin oranları açıkladı.

AKP ve MHP’nin yüksek oy oranlarıyla dikkat çeken  Akkuzulu  Köyü’nde,  AKP, 12 Haziran 2011 seçiminde yüzde 74.2, 7 Haziran 2015’de  yüzde 78.2, 1 Kasım 2015’de yüzde 84.3 oy alırken  24 Haziran seçiminde büyük bir oy kaybı yaşıyor ve oyu  yüzde 70.7 oluyor.

İşte Kılıçdaroğlu’na linç girişiminin gerçekleştiği Akkuzulu Köyü’nün son 6 seçimdeki tercihleri - Resim: 1

Cumhur ittifakının MHP kanadında oy oranları da oldukça çarpıcı.

Buna göre, MHP, 12 Haziran 2011 seçiminde yüzde 10.6, 7 Haziran 2015’de yüzde 7.1, 1 Kasım 2015’de yüzde 5.4 alırken,  AKP’nin oy kaybına uğradığı 24 Haziran seçimlerinde bir önceki seçimde yüzde 5.4 olan oyunu yüzde 16.2’ye yükseltiyor.

Referandumda yüzde 87.1’lik evet, Cumhurbaşkanlığı’nda Erdoğan’a yüzde 85.6’lık  destek

İşte Kılıçdaroğlu’na linç girişiminin gerçekleştiği Akkuzulu Köyü’nün son 6 seçimdeki tercihleri - Resim: 2

Akkuzulu Köyü,  16 Nisan 2017 yılı Anayasa Referandumunda, yüzde 87.1’lik ‘Evet’ oyuna karşın yüzde 12.9 oranında ‘Hayır’  oyu çıktı.  24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise Akkuzulu Köyü tercihine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan yana kullandı.  CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye yüzde 10 oranında bir oy kullanan Akkuzulu, Erdoğan’a yüzde 85.6 oranında bir oy verdi.

Ölçer: Bu köy AKP’li bir köyden MHP’li köy olmaya doğru yöneliyor.

CHP Genel Merkezine seçim sürecinde verdikleri brifing ve seçim sonuçlarına ilişkin doğru tahminleriyle bilinen Polimetre.com’un kurucusu, siyasal veri analisti M. Günal Ölçer, ‘Türkiye Gündemi’ ne, Kılıçdaroğlu’na  linç girişiminin yaşandığı Akkuzulu  Köyü’nün sen 6 seçim de oy tercihini şöyle değerlendirdi:

“MHP AKP’yi kemiriyor”

“Bu köy AKP’li bir köyden MHP’li köy olmaya doğru  yöneliyor. Bu Türkiye genelinde söylediğimiz  MHP’nin AKP’yi kemirdiği  sözümüzün burada bir gerçeğini de görüyoruz. Köy giderek Türkiye genelinde AKP- MHP ilişkisinin trendine paralel olarak MHP’lileşiyor. Referanduma cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarına baktığımız zaman bu köyün yüzde 87’den fazla bir oranla evet dediğini,  görüyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 85.6 oranla Tayyip Erdoğan’a oy veren bir yer burası”.

(TürkiyeGündemi - Hülya Karabağlı)