Abone Ol

İşte gerçek Çakır!!! Alaattin Çakıcı'nın hayatı dizi film oluyor!! Ne zaman ve nasıl?

Alaattin Çakıcı'nın kendi yazdığı senaryo televizyona uyarlanıyor. Şimdiden bomba gibi patlayacağı belli olan dizide neler mi var?

İşte gerçek Çakır!!! Alaattin Çakıcı'nın hayatı dizi film oluyor!! Ne...

Yaklaşık beş yıldır teklif alan Alaattin Çakıcı, hayat öyküsünün TV dizisi olmasına izin verdi. Çakıcı'nın bizzat kendi yazdığı senaryo, hem TV dizisi hem de sinema filmi olacak.
Bugün Gazetesi yazarı Aykut Işıklar'ın bugünkü yazısında verdiği bilgiler...

Alaattin Çakıcı'nın hayatı TV dizisi oluyor

Ve beklenen günler geldi. Gazete haberlerinden derlenmiş yarısı hayal ürünü olayları anlatan değil, gerçek 'Kurtlar Vadisi' çekiliyor. Hem TV dizisi, hem de sinema filmi olacak. Bu konuda yaklaşık beş yıldır teklif alan Alaattin Çakıcı, hayat öyküsünün TV dizisi olmasına izin verdi.

Üstelik dizinin senaryosunu bizzat kendisi yazıyor. Gerçek Kurtlar Vadisi'ni hangi yapımevi ve yönetmenin çekeceğini biliyorum. Kusura bakmayın, izin alamadığım için şimdilik yazmıyorum. Avukatı aracılığı ile başlayan görüşmeler tamamlandı, senaryo yakın zamanda son şeklini alır.

Bunları öğrendiğim zaman ister istemez şöyle bir 25 yıl önceye gittim. Alaattin Çakıcı isminin İstanbul'da duyulmaya başladığı günlere. Meğerse ülkücü gençlik, çok eskiden beri çok iyi tanırmış Çakıcı'yı. Babasının, kardeşlerinin solcu militanlar tarafından taranmasını da o günlerde öğrenmiştim. 80 öncesi İstanbul'unu en güzel anlatan olaylardı o Gültepe kahvehanelerine yapılan silahlı baskınlar, yol kesip, 'Sağcı mısın-solcu musun?' diye sormalar... Ne yalan söyleyeyim, ben Çakıcı'yı iyice ünlü olup, iş adamları ve politikacılar ile arkadaş olduktan sonra tanıdım. Normal ama, işim artistler ve şarkıcılarla... Onların peşine düşmüş gidiyoruz... Çakıcı 80'li yıllarda eğlence aleminin kralı gibi idi. Maksim Gazinosu'na veya Nispetiye Caddesi'ndeki sosyete kulüplerine gittiği zaman olay olurdu. Yok canım olay dedimse kavga gürültü değil...

Özetle Çakıcı'nın hayatı gerçek Kurtlar Vadisi. Şayet bildiklerini, gördüklerini ve yaşadıklarını tam yazarsa... Yani gerçeklere sadık kalırsa, 1980 ihtilali yanında hiç kalır. Her yönü ile ihtilal olur. O dizide yüzlerce tanıdık ünlü kişi karşımıza çıkar. En ünlü iş adamlarından, en tepedeki politikacılara, en iyi futbolcudan en güzel şarkıcıya dek. Ünlü bankacıları, yurt dışından altın kaçırıp dolar getiren ve tefecilik yapan büyük iş adamlarını, futbol federasyonunu, Türkiye liglerinde dönen dolapları yani aklınıza kim gelirse daha iyi tanırsınız. Çakıcı canlı tarih gibi... Yazdıkları da şöhretler geçidi olur. Ve o izlediğiniz Kurtlar Vadisi'nden çok daha heyecanlı olur. Çünkü 'o kim, bu kim?' diye düşünürken meraktan çatlarsınız.

Benden şimdilik bu kadar. İlk haberi vereyim. Bundan sonrası, iş büyük gazetecilere kalıyor. Gerçek Kurtlar Vadisi'ni izlemeye hazır olun. Bu Türkiye'nin yakın tarihi olacak. Herkesi daha yakından tanıyacak, olayların içyüzünü öğreneceksiniz.


Bugün