Abone Ol

İşte Erdoğan'ın sahaya çıkma nedeni

İstanbul’da tekrarlanacak seçimler öncesinde meydanlara inmemesi dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, seçime bir hafta kala yeniden miting yapması, anket sonuçlarının kötü gelmesi olarak yorumlandı

İşte Erdoğan'ın sahaya çıkma nedeni

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart öncesi sert üslubu nedeniyle 23 Haziran öncesi süreçte geri plana çekilmişti.

Erdoğan'ın bu hamlesi kulislerde şaşkınlığa neden olurken, "Hastalığı yeniden mi nüksetti" sorularını akıllara getirmişti.YSK’nın kararı sonrası İstanbul’da yeniden yapılacak seçimler için AKP’nin adayı Binali Yıldırım ön plana çıkarılması ve Erdoğan’ın aksine daha kapsayıcı bir söyleme geçilmesi planı gündeme gelmişti.

Binali Yıldırım polemiklere dahil edilmemeye çalışılırken, AKP adına açıklamalar ve polemiklere İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dahil oluyordu.Buna karşın İstanbul’da yapılan anketlerde Millet İttifakı Ekrem İmamoğlu’nun önde olduğu tablo değişmedi.

ERDOĞAN YENİDEN DEVREDE!

AKP’nin önüne gelen anketlerde aradaki farkın açılıyor olması, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden meydanlara inmesine neden oldu.

Bugün İstanbul Sultanbeyli’de bir toplu açılış törenine katılan Erdoğan, Ekrem İmamoğlu’nu çok sert sözlerle hedef aldı.

Erdoğan’ın söylemlerini daha da sertleştirerek meydanlara inmesi “Anketlerdeki olumsuz tablonun sonucu” olarak yorumlandı.

Erdoğan'ın yeniden sahaya inmesinde, "Sonuca etki edebilir" dediği ve AKP kulislerinde son çare olarak görüldüğü belirtilen İmamoğlu ile Yıldırım'ın bir araya geldiği tarihi canlı yayından memnun olmamasının da etkisinin olabileceği belirtiliyor.

(Yeniçağ)