Abone Ol

İşte CNN'in yeni sahibi! Time Warner 85 milyar dolara satıldı

CNN ve Warner Bros gibi ünlü medya kuruluşlarının sahibi Time Warner 85 milyar dolara AT&T’ye satıldı. Peki CNN ile birlikte hangi medya devi şirketler el değiştirdi?

İşte CNN'in yeni sahibi! Time Warner 85 milyar dolara satıldı

Dünyanın en büyük telekomünikasyon şirketlerinden AT&T, adından uzun zaman söz ettirecek tarihi bir anlaşmaya imza attı. Sahip olduğu kurumlarla dünyanın en büyük medya kuruluşları arasında yer alan Time Warner, 85,4 milyar dolar karşılığında AT&T'nin oldu. AT&T satın alma için hisse başına Time Warner pay sahiplerine 110 dolar ödeyeceği ileri sürüldü.

Time Warner film sektöründe, televizyonculukta ve video oyunlarında güçlü bir firma. HBO, CNN, TBS ve TNT gibi kanalların sahibi olan kurum Harry Potter ve Batman serileriyle ünlenmiş Warner Bros’un da sahibi. Time Warner, Rupert Murdoch’ın sahibi lduğu Twenty-First Century Fox’tan gelen 80 milyar dolarlık teklifi 2014 yılında reddetmişti.

Time Warner'ın el değiştireceği yaklaşık bir yıldır konuşuluyordu. Hatta yıl başında şirketin Apple tarafından satın alınacağı bile gündeme gelmişti. Fakat görüşmelerde gülen taraf AT&T oldu.

Time Warner'ın bünyesinde dünyaca ünlü medya kuruluşları bulunuyor: AOL (American Online) New Line Cinema HBO Warner Bros. Cartoon Network CNN DC Comics

Sinemaseverlerin bileceği üzere Hollywood filmlerinin birçoğunda New Line Cinema veya Warner Bros. imzası bulunuyor. Ayrıca dünyanı kasıp kavuran Game of Thrones gibi birçok dizi de HBO'da yayınlanıyor. Diğer taraftan herkesin bildiği gibi CNN dünyanın en büyük haber kanalları arasında yer alıyor.
Yani telekomünikasyon devi olarak bildiğimiz AT&T, bundan böyle medya devi olacak diyebiliriz. Diğer taraftan anlaşmanın gerçekleşmesiyle birlikte uzun zamandır düşük seviyede seyreden Time Warner'ın hisseleri de tırmanışa geçti.