Abone Ol

İşte CHP’den istifa edip İYİ Parti’ye geçen milletvekilleri

Türkiye'nin siyasi gündemine bomba gibi düşen haberden sonra CHP'den istifa edip İYİ Parti'ye geçecek milletvekillerinin isimleri belli oldu.

İşte CHP’den istifa edip İYİ Parti’ye geçen vekiller

Seçimlerin 24 Haziran'a alınmasının ardından gözlerin çevrildiği muhalefette sürpriz bir gelişme yaşandı. CHP, İYİ Parti'ye yönelik planını devreye soktu. CHP'den 15 milletvekili şu sıralarda istifa ederek, seçimlere katılıp katılmayacağı tartışılan İYİ Parti'ye katıldı.

Böylece parlamentoda 5 milletvekili bulunan İYİ Parti'nin vekil sayısı 20'ye çıkarken, partinin TBMM'de grup kurmasının önü açıldı..

Böylece, İYİ Parti'nin 24 Haziran seçimlerine katılmasında engel kalmazken, Genel Başkan Meral Akşener'in de 100 bin imza toplamadan Cumhurbaşkanı adayı olabilmesine de imkan tanınmış olacak. Bu kararın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Akşener arasında cumartesi İstanbul'da gerçekleşen görüşmede alındığı öğrenildi.

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, Grup Başkanvekili Engin Altay, Engin Özkoç ve istifa eden vekiller basın toplantısı düzenledi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "15 milletvekilimiz bugün CHP’den istifa edip İyi Parti’ye karatıldılar" dedi. Parti Sözcüsü Bülent Tezcan da bu isitfaların Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatı ile geldiğini söyledi.

CHP'den istifa ederek İYİ Parti'ye katılan 15 milletvekili şöyle:
 Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal
 Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer
 Ankara Milletvekili Nihat Yeşil
 Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız
 Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın
Burdur Milletvekili Mehmet Göker
Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu
Bursa Milletvekili Erkan Aydın
Çorum Milletvekili Tufan Köse
Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu
İzmir Milletvekili Tacettin Bayır
Kayseri Milletvekili Çetin Arık
Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet
Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer
Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş

İYİ PARTİ MECLİS'TE GRUP KURDU

Toplam milletvekili sayısı 5 olan İYİ Parti, CHP'den 15 milletvekilinin katılımıyla TBMM'de grup oluşturabilecek sayıya ulaştı.    Seçim Kanunu'nda, "Siyasi partilerin milletvekili genel ve  araseçimlerine ve belediye başkanlığı ile belediye meclisi, il genel meclisi  üyelikleri genel ve ara seçimlerine katılabilmeleri için illerin en az yarısında,  oy verme gününden en az altı ay evvel teşkilat kurmuş ve büyük kongrelerini  yapmış olmaları veya Türkiye Büyük Millet Meclisinde gruplarının bulunması şartı"  hükmü yer alıyor. İYİ Parti YSK'ya grup kurulduğunu bildirdii.

İşte o yazı:

İşte CHP’den istifa edip İYİ Parti’ye geçen milletvekilleri - Resim: 1