Abone Ol

İşte beyaz perdenin en erotik filmleri!

MEDYAFARESİ FOTO GALERİ- Geçmişten bugüne sinema ve film dünyasının unutulmayan en iyi erotik filmleri...

İşte beyaz perdenin en erotik filmleri!

Hollywood’un unutulmayan o filmleri!- FOTO GALERİ

Sinemanın hiç vazgeçemediği konulardan biri cinsellik... Türü ne olursa olsun; hiçbir yönetmen ve senarist her zaman ilgi çeken bu konudan uzak kalmıyor.

Usta yönetmenlerin çektiği bazı filmler cinsellik boyutunu abartıp kimi zaman tartışılır hale de getiriyor. İşte erotik sahneleriyle hem tartışılan hem de seyirci rekorları kırıp unutulmazlar arasına giren filmler.

HENRY AND JUNE / HENRY VE JUNE

Yönetmenliğini Philip Kaufman’ın üstlendiği filmin başrollerinde Maria de Medeiros, Fred Ward, Uma Thurman ve Richard E.Grant paylaşıyor. Anais Nin’in kitabından uyarlanan film Nin, ünlü yazar Henry Miller ve eşi arasında yaşanan erotizm yüklü bir öykü anlatılıyor.

NINE 1/2 WEEKS / DOKUZBUÇUK HAFTA

Adrien Lyne’in yönettiği filmin başrol oyuncuları Mickey Rourke ve Kim Basinger. Bir sanat galerisinde çalışan bir kadında bir Wall Street ’kurdunun’ 9 buçuk hafta süren ilişkisini anlatan film Basinger’ı da sinemanın unutumazları arasına sokmuştu. Güzel yıldız aradan geçen onca yıla ve oynadığı çok sayıda filme karşın hala Dokuzbuçuk Hafta’nın yıldızı olarak hatırlanıyor.

BASIC INSTINCT / TEMEL İÇGÜDÜ

Paul Verhoeven’in yönettiği film Sharon Stone’un da 34 yaşından sonra tam da istediği şöhrete ulaşmasını sağladı. Stone’un rol arkadaşı ise Michael Douglas’tı.


BEYAZPERDENİN EN İYİ EROTİK FİLMLERİ

THE WILD ORCHID / VAHŞİ ORKİDE

Zalman King’in yönettiği filmin başrolünde Mickey Rourke ile Carre Otis vardı. O zamanlar gencecik bir yıldız adayı olan Otis uluslararası alanda ün yaptı. Ancak bu filmdeki başarısını bir daha tekrarlayamadı.

BODY OF EVIDENCE / KANIT VÜCUTLAR

Başrollerini Madonna, Willem Dafoe ve Joe Mantegna’nın paylaştığı 1993 yapımı filmin yönetmenliğiniyse Uli Edel üstlendi.

SLIVER

Başrolde William Baldwin ve Sharon Stone’un olduğu bir film. Philip Noyce’un yönettiği film gerilimli sahneleriyle de dikkat çekiyordu.

BODY HEAT / VÜCUT ISISI

Lawrance Kasdan’ın yönettiği Kathleen Turner ile William Hurt’ün başrollerini paylaştığı film, tüm zamanların en seksi filmi anketlerinde her zaman yer aldı.

SHOW GIRLS / ŞOV KIZLARI

Paul Verhoeven’in yönettiği başrollerini Elizabeth Berkley, Kyle MacLachlan, Robert Davi’nin paylaştığı filmde Nomi Malone ünlü bir şov kızı olma hayalleri kuran genç ve alımlı bir kızdır. Bu hayalini gerçekleştirmek için Las Vegas’a gitmeye karar veren Nomi bu yolculuğu otostop çekerek tamamlayacak. Ancak bu hayale giden yol her zaman olduğu gibi türlü tehlikeler ve zorluklarla doludur. Nomi’nin Las Vegas’ın ışıltılı dünyasında striptizci olarak başladığı kariyerinde tanıştığı insanlar ve karşılaştığı durumlar hayal ettiği şov kızına dönüşebilmesini sağlayabilecek mi?

STRIPTEASE / STRİPTİZ

Başrollerini Demi Moore, Burt Reynolds ve Ving Rhames’in paylaştığı filmin yönetmen koltuğunda Andrew Bergman var.

Eski bir FBI çalışanı olan Erin Grant kızının velayet haklarını eski kocası Darrell’a kaptırır. Çaresiz kadının tek isteği kızını eski kocasından geri alabilmektir. Bu amaçla başvuru yapabilmek için nakit paraya ihtiyacı olan kadın ihtiyaç duyduğu parayı kazanabilmek için son çare olarak Miami’deki striptiz kulübü Eager Beaver’da striptizci olarak çalışmaya başlar. Bu gece kulübüne gelen David Dilbeck isimli bir siyasetçi ilk görüşte Erin’a tutulur. Dilbeck’e ilgi duymayan kadın kızını geri alabilmek için patronun da teşvikiyle bu ilgiyi menfaati için kullanmaya çalışacaktır.

FATAL ATRACTION / ÖLDÜREN CAZİBE

Yine Adrien Lyne’den bir film. Başrollerini Michael Douglas, Glenn Close ve Anne Archer’ın paylaştığı film, bir adamın kaçamağının başına ne işler açtığını anlatıyor.

THE PİANO / PİYANO

Jane Campion’a en iyi özgün senaryo dalında Oscar kazandıran filmin başrollerinde Holy Hunter, Harvey Keitel ve Sam Neil’ın paylaştığı film 90’ların en iyi yapımlarından biri aynı zamanda.

EYES WIDE SHUT / GÖZLER TAMAMEN KAPALI

Arthur Schnitzler’in aynı adlı romanından Stanley Kubrick’in uyarladığı filmin başrollerinde o dönem evli olan Tom Cruise ve Nicole Kidman yer alıyor.

LAST TANGO IN PARIS / PARİS’TE SON TANGO

Bernardo Bertolucci’nin bu unutulmaz filminde usta aktör Marlon Brando ile o dönem gencecik bir yıldız adayı olan Maria Schrader yer alıyor.


THE UNBEARABLE LIGHTNESS OF BEING / VAROLMANIN DAYANILMAZ HAFİFLİĞİ

Philip Kaufman’ın yönettiği film Umberto Eco’nun kitabından uyarlandı. Juliette Binoche ve Daniel Day Lewis’in yer aldığı kadrosunun yanısıra konusuyla da dikkat çekti.

COLOR OF NIGHT / GECENİN RENGİ

Bruce Willis ile Jane March’ın rol aldığı filmin bazı sahneleri tartışma yaratmıştı. Richard Rush’ın yönettiği film sinemasal anlamda çok beğenilmemişti.

L’AMANT / SEVGİLİ

Marguerite Duras’nın romanından uyarlanan filmin yönetmeni Jean Jacques Annaud. Film Duras’ınn özyaşamından izler taşıyan bir öykü anlatıyordu.

INTIMACY / MAHREMİYET

Hanif Kureishi’nin öykülerinden yola çıkarak Patrice Chéreau’nun yönettiği film sadece sevişmek için biraraya gelen bir kadın ile bir adamın öyküsünü anlatıyor.

DANGEROUS LIASIONS / TEHLİKELİ İLİŞKİLER

Choderlos de Laclos’un romanından Stephen Frears’ın uyarladığı filmin başrollerinde Daniel Day Lewis, Michelle Pfeiffer, John Malkovih ve Keanu Reves gibi ünlüler var.

37°2 LE MATIN / BETTY BLUE

Philippe Djian’ın romanından Jean-Jacques Beineix’nin uyarladığı film Beatrice Dalle’ı da sinemaya kazandırdı.