Abone Ol

İşte Benim Stilim Ünlüler Esra Sönmezer kimdir? Esra Sönmezer mesleği

İşte Benim Stilim ünlülerde yarışacak olan Esra Sönmezer kimdir?

İşte Benim Stilim Ünlüler Esra Sönmezer kimdir? Esra Sönmezer mesleği

26.02.1985 Doğumlu ve İstanbul’da doğan Esra Sönmezer, Arnavut kökenli büyük bir ailenin tek çocuğu. 2002 yılında katıldığı Türkiye güzellik yarışmasında 1. seçildi. Aynı yıl, ülkemizde gerçekleşen Dünya Güzellik yarışmasında Türkiye’yi temsil etti ve dünya 4. sü oldu. Fakat yarışmada haksızlığa uğradığını düşündüğü için tacını kabul etmeyerek sahneye attı.. Güzellik yarışmasının ardından, TURKCELL reklamlarında 1 yıl boyunca oynadı, fakat 2002 yılında annesini ansızın kaybetmenin acısıyla ve yaşı küçük olduğu için ailenin kararıyla 6 yıl çalışma hayatına ara verip, eğitimini tamamladı.. 2004 ‘ten 2007 yılı sonuna kadar Erdem Siyavuşgil’ den şan, solfej ve musiki dersleri aldı.. 2007 yılında Müjdat Gezen'in Teşviği ile Müjdat Gezen ‘Aktör Studio’ oyunculuk okuluna girerek, tiyatro, muzik,dans,diksiyon ve sinema dersleri almaya başladı.. Esra Sönmezer, egitimine halen daha devam etmekte..

TİYATRO ve Esra
Oda Tiyatrosu’nda Meyhane’de Tiyatro, Müjdat Gezen ile birlikte “Jüri'' adlı Kabarede ”, “Savaşma Seviş”, “Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım” , ''Falcılar Sokağı'', '' Dul Bi Dakka adlı '' tiyatro oyunların da çeşitli roller aldı. Sunucu, Oyuncu, Taçsız Kraliçe Esra Sönmezer’in 10 parmağında 10 maarifet! Tiyatroda Adile Naşit, Sinemada Türkan Şoray ve Filiz Akın'ı örnek alıyor. Çok yönlü ve eğlenceli kişiliği, görsel sanatlara sahne, dans ve tiyatroya olan yatkınlığı, bol bol sohbet etmeyi seviyor olması Sönmezer’in meslek seçiminde etken olmuş. Geleceğe yönelik çalışmalarında sunuculuk ve oyunculuk üzerine kariyer yapmak isteği ağır basan Esra Sönmezer, ‘her iki meslekte de insanlara gerek duygularınızı iyi aktarabiliyor gerekse de yaşama dair önemli mesajlar verilebiliyorsunuz’ dedi. Bu durum beni çok keyiflendiriyor, kaliteli ve faydalı işler yaparken, insan önünde olmak, bir şeyler paylaşmak ve insanlara herhangi bir bilgi aktarırken beni dikkatle dinlemeleri ise ayrı bir mutluluk’ diyor.

Sunuculukta sağlam adımlarla ilerliyor!
2008 yılından, 2010 yılına kadar, TRT 2 ekranlarında, ''HAYATIMIZ SİGORTALI'' adlı ekonomi programını başarıyla hazırlayıp sundu. Sönmezer TRT ekranlarında kendini yetiştirdiğini ve TRT 'nin en büyük okul olduğunu söylüyor. Türkiye’nin en iyi sunucusu olmak için çok çalışarak sağlam adımlarla ilerliyor. TRT'nin ardından,çeşitli özel kanallarda bir çok TV programlarını başarıyla sundu. Esra Sönmezer'le Günaydın Türkiye, Doğal Yaşam, Gecenin Konukları, Esra'nın Yemek Günlüğü, Maksimum Sağlık, Gözlem gibi uzun soluklu bir çok başarılı tv programının altına imza attı. Her gün ekranda izleyici ile buluşan Sönmezer, programlarından keyif aldığını ve ileriye yönelik çok farklı program formatları üzerinde ki çalışmaları hayata geçirmeyi planlıyor. Düzenli ve disiplinli bir yaşam sürmeyi tercih eden Taçsız Kraliçe, yaptığı işi çok önemsiyor ve saygı duyuyor. Çalışma başlamadan iki saat öncesinden iş yerine giderek tüm hazırlıklarını yapıyor. Yapılması gerekenleri öncesinden planlayıp programlıyor. Disiplin herşeyden önemlidir.

Öğrenmenin sonu yok, ben hep öğrenci olacağım!
Müjdat Gezen’in teşviği ile 2007 yılında Müjdat Gezen Sanat Merkezinde oyunculuk eğitimi almaya başladı. Sunuculuktaki başarısına önemli ölçüde katkısı olan oyunculuk eğitimi sırasında birçok tiyatro oyunlarında sahneler de aldı. Her şeyin en iyisini yapmayı bir yaşam biçimi haline getiren Esra Sönmezer, beyaz perde, televizyon ve dizi projelerinde de başarılı sonuçlar alacağım diyor.

Komik Kraliçe…
Günlük hayat içinde komik ve eğlenceli bir kişiliğe de sahip olan Sönmezer’i komedi oynarken görenler büyük bir şaşkınlık yaşarkenken ayrıcada hayran kalıyor. ‘5 dakika önce gördükleri top model gibi duran kızın, sahnede bir anda nasıl değişebildiğini izleyici gördüğünde, şaşkınlıktan küçük dillerini yutuyorlar. Buda bana ne denli başarılı olduğumu gösteriyor ve de çok mutlu oluyorum..

O Bir Spor Tutkunu...
8 yaşında, Yıldız Alper bale okuluna girerek 5 yıl boyunca bale eğitimi alıp önemli resitallerde sahne alıp, okulunu temsil etti. Fakat spor tutkusundan dolayı orta okul döneminde, okulunda ki Atletizim faaliyetlerinde çalışıp ve eğitim alıp 3 yıl boyunca okulunu, okullar arası Atletizim müsabakalarında temsil etti. Ardından özel bir Karate okuluna girerek hayali olan spor dalını seçti.
Kahverengi kuşak (1.kyu) kazandı.
3 Yıl ara verdiği Karete sporuna , siyah kuşak ve Dan. sahibi olmak için devam etmeye başladı.

YAPTIĞI İŞLER:
2009- Müjdat Gezen ile birlikte ‘’JÜRİ’’ adlı kabere de oynadı. Ardından, Savaş Dinçel sahnesinde ‘’SAVAŞMA SEVİŞ’’, ‘’ GÖZLERİMİ KAPARIM VAZİFEMİ YAPARIM ‘’ , Oda Tiyatrosu ekibiyle de ‘’MEYHANE'de TİYATRO ‘’ ''Falcılar Sokağı'', ''Dul Bi Dakka'' adlı oyunlarda çeşitli roller aldı.
2008 yılından, 2010 Kasım ayına kadar , TRT 2 ekranlarında ''HAYATIMIZ SİGORTALI'' adlı, ekonomi ve aktüel içerikli tv programını hazırlayıp sundu.
2010- yılında Mustafa Şevki Doğan’ın çektiği ''İHANET'' adlı dizide Figen Hancı karakteriyle rol aldı. (Star Tv)
2010- Mustafa Şevki Doğan’ın çektiği ''DÜĞRİYE’NİN GÜĞÜMLERİ'' adlı dizide ‘’Avukat Muzo ‘’ karakterini canlandırdı. (Star Tv)
2010- yılından 2011 yılı sonuna kadar ''DOĞAL YAŞAM'' adlı sağlık programını sundu.( her cumartesi pazar canlı) Cine 5.
2011- TÖVBELER TÖVBESİ’nde Keremcem’in eski sevgilisi Ayça karakterini canlandırdı. Atv
2011- 150 kişilik yardımcı oyuncu kadrosuyla beraber ''BP'' reklamlarında başrol oynadı.
2011- yılı ilkbaharda Muammer Karaca, Haldun Dormen ve Halis Kurtça da sahnelernen ''FALCILAR SOKAĞI'' isimli oyunda 3 ayrı komik tiplemeyi canlandırdı.
2011- Okan Bayülgen'in yapımcılığını üstlendiği ''BENİMLE OYNARMISIN'' adlı sit com da Yaprak karakteriyle rol aldı. ( Tv8 )
2011- İlkbahar-yaz döneminde ''GECENİN KONUKLARI' adlı eğlence, sağlık ve show içerikli gece programı yaptı. (Hafta içi her gece 23.00-00.45 arası canlı) Cine 5.
2011- eylül-ekim ayında ''AVEA'' reklamlarında oynadı.
2011- Yaz ve sonbahar döneminde bir sezon boyunca ‘’ESRA SÖNMEZER'le GÜNAYDIN TÜRKİYE’’ adlı sabah programını (hafta içi her sabah 07.30- 09.30 arasında hazırlayıp sundu. canlı) Cine 5.
2011- ''MAKSİMUM SAĞLIK'' adlı programı canlı yayın hafta içi her gün (15.00 -17.00 ) sundu. ( Showmax )
2011- aralık ayında ''BEY PİLİÇ'' reklamlarında oynadı.
2011-2012 haziran sonuna kadar 300.bölümü aştığımız ''ESRA'nın YEMEK GÜNLÜĞÜ '' programını hafta içi her gün hazırlayıp sundu. Cine 5.
2012- ( 29.01.2012 ) Türkiye Aşçılar Derneği ve Federasyonu tarafından düzenlenen ödül töreninde Esra'nın Yemek Günlüğü YILIN EN İYİ YEMEK PROGRAMI seçilerek ödül aldı.
2012- Dartonlar ve Laz Kit adlı başrolünü oynadığı sinema filminde Tuğba karakteriyle komik köylü kızını canlandırdı.
2012- ''OĞLUM BAK GİT'' Yavuz Seçkin'le birlikte başrolünü paylaştığı sinema filminde rol aldı. 19 ekim 2012 Maslak Tim gala ve vizyon tarihi.
2012- 2013 bir sezon her sabah ''GÖZLEM'' adlı magazin ve sohpet içerikli sabah programını (09.30-12.30) arası sundu. canlı
2013- Kanal D ekranında yayınlanan Galip Derviş adlı dizinin ilk bölümünde , bölüm başrolü olarak, konuk oyuncu oldu.
2014-FOX TV- ASAYİŞ BERKKEMAL yeni dizi her pazartesi saat 22.30
2014-
OTEL DİVANE DİZİSİ BAŞARILI OYUNCU KADROSUYLA YAKINDA SHOW TV'DE :)
OYUNCULAR:
EMRE ALTUĞ: AŞÇI YAMAĞI FİKRİ
VOLKAN SEVERCAN : OTEL MÜDÜRÜ RUHİ
CEM KILIÇ: NİYAZİ
ESRA SÖNMEZER: DELİ RESEPSİYONİST ŞENAY ŞİRİNAYNAY
AYÇE ABANA : RUHİ'NİN EŞİ MÜJDE
NEFİSE KARATAY : DR.FUNDA
HALDUN BOYSAN :DELİ AŞÇI VEDAT
BURAK ALKAŞ :DELİ SUPERVİZOR CABBAR ARDA BERK
GÖKHAN YIKILGAN :DELİ HADEME HÜSEYİN
CENK ACARLAR:DELİ BELLBOY YÜKSEL
BİRSU DEMİR: PERİ DİVANE
YILMAZ GRUDA:SADIK YARİM
2014- ''Bana Bir Star Lazım'' adlı Tiyatro Oyununu iki sezondur oynamaktadır.
2014- Başrolünü değerli oyuncu kadrosuyla birlikte canlandırdığı ''Vay Başıma Gelenler 2,5'' Adlı Sinema Filmi 19 Aralık 2014 'te Vizyona girdi ...
2015- ÇILGIN DERSHANE ADA 4 başrolünü paylaştığı eğlenceli ve kahkahaya doyacağınız sinema filmi 16 Ocak'ta tüm sinemalarda vizyona girdi..
2015- Doğa Kolejleri tarafından düzenlenen ve yapılan oylamalar sonucunda ki Ödül Gecesinde Yılın Gelecek Vadeden En İyi Sinema Oyuncusu Ödülüne layık görüldü.
2015- Tokatlılar'ın ve Gündem Tokat Gazetesinin düzenlediği Sinemanın 100. yılı kapsamında ki 8.Tokat yılın Enleri ödül gecesinde siyaset, sanat, spor ve iş dünyasının seçkin isimlerinin yanı sıra sinema alanında Gelecek Vadeden Eden En İyi Kadın Oyuncu Ödülünü aldı.
2015- Günebakan dizisinde rol aldı . Atv
2015- NUMBER ONE TV ve NUMBER ONE TÜRK ortak yayınında ESRA SÖNMEZER İLE ÇEK ÇEKİŞTİR isimli Tv eğlence programını hazırlayıp sunmakta.
ESRA SÖNMEZER İLE ÇEK ÇEKİŞTİR BİRBİRİNDEN ÜNLÜ KONUKLARIYLA HER HAFTA PAZARTESİ ÇARŞAMBA VE CUMALARI 17.30 VE GECE 23.00 'DA NUMBER ONE TV 'DE
16.00 VE GECE 22.00 'DA NUMBER ONE TÜRK'TE