Abone Ol

İşte Avrupa'nın en iyi havayolları!!! Bizimkiler kaçıncı oldu?

Association of European Airlines, Avrupa'nın en iyi havayollarını açıkladı! Bizimkiler kaçıncı oldu?

İşte Avrupa'nın en iyi havayolları!!! Bizimkiler kaçıncı oldu?


Avrupa Havayolları Birliği (AEA: Association of European Airlines)'nin raporuna göre:

En az tehir yapan havayolları:
1. CSA - Çek Hava Yolları
2. Brüksel hava Yoları
3. Malev - Macaristan
4. Austrian- Avusturya Hava Yolları
5. Finnair - Finlandiya
6. THY - Turkish Airlines
7. Croatia - Hırvatistan
8. KLM
9. BMI - British Midland Airways
10. Olympic Airlines - Yunanistan
11.Lufthansa


En az bagaj kaybeden şirket: THY
THY aynı zamanda en güvenilir bagaj taşıyan havayolu.
THY, Avrupa Havayolları Birliği raporuna göre Eylül ayında tüm seferler dikkate alındığında binde 4,3'lük bagaj kayıp oranıyla Avrupa'nın en az bagaj kaybeden hava yolu şirketi oldu.

Kayıp bagajda rekor Portekiz Havayollarının. Onları tercih eden tatilcilerin yüzde 3,5'i, tatilini bagaj beklemekle geçirdi.

Avrupa'da yolcu sayısını en çok artıran havayolu:  THY
Türk Hava Yolları (THY), Avrupa'da yolcu sayısını en çok artıran havayolu şirketi oldu. Avrupa Havayolları Birliği eylül ayı raporuna göre THY, yüzde 23.5'lik yolcu artışıyla birinci sırada yer aldı.

En hızlı büyüyen şirket: THY
Yılda 10 milyon ve yukarısında yolcu taşıyan havayolları arasında THY en hızlı büyüyen şirket.

MedyaFaresi'den meraklısına notlar:

Avrupa Havayolları Birliği, Türkiye´de dahil olmak üzere, 31 avrupalı havayolları şirketlerinden oluşan bir birliktir. Birliğin amaçları üye havayolları şirketlerini, gerek Avrupa Birliği içinde gerekse diğer kuruluşlara karşı temsil etmektir.
Birliğin başlangıcı 1952´ye dayanıp, Air France, KLM, Sabena Airlines ve Swissair şirketlerinin öncülüğü ile kurulmuştur.

Türk Hava Yolları ise, 1933te Havayolları Devlet İşletme İdaresi adıyla kurulmuştur. Kuruluştaki filosu, 2 adet 5 koltuklu King Bird, 2 adet 4 koltuklu Junkers F-13 ve 1 adet 10 koltuklu Tupelov ANT-9' dan oluşuyordu. Bugünkü filoda ise, 100 uçak var.

Avrupa Havayolları Birliğine üye 31 hava yolu, 2.400 uçağı ile günde 10.720 uçuş ile 160 ülkede 620 noktaya ulaşıyor. Birlik, kendisine üye 31 hava yolu şirketindeki 378.000 çalışan ile yılda 320 milyon yolcu ve 6 milyon ton kargo taşıması yaparak 75 milyar Euro'luk ciro gerçekleştiriyor.
En az tehir yapanlar listesinde THY'yi geçen havayolları çok daha az sayıda uçakla ve THY'den daha kısa hedeflere uçuyor.