Abone Ol

Ankara'daki patlama anı kamerada! İşte o an

Ankara'da meydana gelen patlama anı!

Ankara'daki patlama anı kamerada! İşte o an

İçişleri Bakanlığınca Ankara'da meydana gelen patlamalar sonucunda ilk belirlemelere göre 30 kişinin hayatını kaybettiği, 126 kişinin yaralandığı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, 12.00-16.00 saatlerinde, Ankara Tren Garı'ndan Sıhhiye meydanına kadar toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılacağı bildiriminde bulunulduğu belirtildi.

Açıklamaya göre, KESK, DİSK, TMMOB, Tabipler Birliği ve diğer sivil toplum örgütlerinin katılımı ile saat 09.30 itibarıyla Ankara Tren Garı önünde toplanmaların başladığı ve katılımın devam ettiği sırada, saat 10.04 civarında henüz sebebi belirlenemeyen iki ayrı patlama meydana geldi.

ANADOLU AJANSI GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLERİNİ YAYINLADI.

Patlamalar sonucu ilk belirlemelere göre 30 kişi hayatını kaybetti, 126 kişi yaralandı. Yaralıların tedavileri çeşitli hastanelerde devam ediyor.

Demokrasi ve ülkenin huzurunu hedef alan menfur saldırının lanetle kınandığı açıklamada, "Olayla ilgili bütün birimlerimiz çalışmalarını sürdürmekte olup, gelişmeler hakkında kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz" ifadelerine yer verildi.

Hastanelerde yoğunluk yaşanıyor

Ankara'da meydana gelen patlama sonrası civardaki hastaneler, hasta yakınları ve kan vermek isteyen vatandaşlarla doldu.

Patlama sonrası yaralıların sevk edildiği Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İbni Sina Hastanesi ve Hacettepe Üniversitesi Hastanesi önünde yoğunluk yaşanıyor.

Yakınları ve tanıdıkları hakkında bilgi almak ve kan vermek isteyen vatandaşlar hastanelere geldi. Yaralıların isimleri de hastanenin giriş kapısındaki cama listeler halinde asıldı.

Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine gelen yaralılardan Hatun Berk, başından darbe aldığını ve tek kulağında duyma kaybı olduğunu söyledi. Berk, olaya ilişkin başka bir şey hatırlamadığını belirtti.

AA fotomuhabiri yaralandı

Bu arada, miting haberi için olay yerinde bulunan Anadolu Ajansı fotomuhabiri Ege Gürün hafif şekilde yaralandı.

Başkent Üniversitesi Hastanesine kaldırılan Gürün'ün iki kulağında duyma kaybı yaşandığı kaydedildi. Gürün, müşahede altında alındı.

Olay yerinde arbede yaşandı

Öte yandan, emniyet kaynakları, patlama sırasında miting toplanma alanında yaklaşık 14 bin kişinin olduğunu bildirdi.

Patlamanın meydana geldiği bölgede olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmaları sırasında, alana girmeye çalışanlarla polis arasında arbede yaşandı. Vatandaşların dağılmaması üzerine polis uyarıda bulundu.

Olay anına ilişkin görüntülerde ise meydanda halay çeken grubun, Türk Halk Müziği sanatçısı Ruhi Su'ya ait "Ellerinde pankartlar" isimli bestesinde yer alan "Bu meydan, kanlı meydan" sözlerini söylediği esnada patlamanın gerçekleştiği görüldü.

Muhabir: İlkay Güder, Yıldız Aktaş, Zafer Fatih Beyaz, Yıldız Nevin Gündoğmuş, Durmuş Koçak, Serdar Açıl