Abone Ol

İstanbul'un göbeğinde fuhuş pazarlığı!

Kadıköy Rıhtım Meydanı’ndaki otobüs ve minibüs durakları ‘fuhuş’ durağı haline geldi. Hayat kadınları yoldan geçenlerin arasında volta atıyor, anlaştığı kişilerle sokak aralarındaki otellere gidiyor

İstanbul'un göbeğinde fuhuş pazarlığı!

Rıhtım’ diye bilinen Kadıköy’ün İskele Meydanı, İstanbul’un şehir içi ulaşımının can damarlarından birisi. Bir yanında Eminönü- Beşiktaş iskeleleri, diğer yanında Anadolu yakasının farklı noktalarına ulaşımı sağlayan otobüs ve dolmuş hatlarının bulunduğu meydan her saat çok hareketli. Günde binlerce insanın gelip geçtiği meydan, uzun süredir kimilerinin fark etmediği, kimilerinin de görmezden geldiği organize bir ‘fuhuş’ mekânına dönüşmüş durumda. Otobüs durağının arkasındaki duvarı mesken tutmuş olan 7-8 kadın, her gün kalabalığın arttığı akşam saatlerinde sahneye çıkıyor. Bölge esnafı, sayıları akşam üzere artsa da, fuhuş mesaisinin sabah erken saatlerde başladığını ve gecenin geç saatlerine kadar sürdüğünü söylüyor. Caddede fuhuş için bekleyen kadınların çoğu makyajlı, bir kısmı ise evlere temizliğe giden kadınları andırıyor.

Hayat kadınları mesailerine, otobüs durağının arkasında bulunan ve üzerinde ‘Ölüm var’, ‘Hizmetinizdeyiz’ gibi yazıların yazılı olduğu duvara sırtlarını dayayıp kendilerini teşhir ederek başlıyor. Önlerinden geçen kalabalığın bir kısmı ne olup bittiğini fark etmese de caddeye bu kadınlar için gelenler de var. Duvar dibinde bekleyen kadınlar, kimi zaman da fark edilmek için birkaç adım volta atıp tekrar yerlerine dönüyor.

SIKI PAZARLIĞIN ARDINDAN OTELİN YOLU TUTULUYOR

Onları izlediğimiz ilk gün müşteri olmamasından şikâyet ediyorlar. Yeşil renkli giyinmiş bir hayat kadını, yakınındaki mesai arkadaşına el hareketiyle ‘Bugün iş yok’ diyor. Sonra bir sağa bir sola yürüyüp duruyor. Bu manzaraya dahil olan erkekler pazara gelmiş edasıyla, durakta bekleyen kadınları bir süre seyre dalıyor. İçlerinden birisi gözüne kestirdiği hayat kadınıyla işaretleşerek birkaç adım ilerde sıkı bir pazarlığa başlıyor. Ayaküstü pazarlığın ardından kadın önde, erkek peşinde, arka sokaktaki otellerin yolunu tutuyorlar. Konuşmasından yabancı olduğunu anladığımız bir başka hayat kadınının yanına yaklaşan yaşı geçkin bir erkek ise önce “Kaç para” diye soruyor. ‘60 lira’ yanıtını aldıktan sonra bir süre düşünüyor. Sonra birlikte kalabalığın içinde kayboluyorlar. Müşterilerle pazarlık yapan kadınları da fuhuşa aracılık yapan birkaç adam karşıdan sürekli izliyor.

88 LİRA CEZA ÖDEYİP YİNE GELİYORLAR

Rıhtım durağındaki esnaf, gece geç saatlere kadar süren ‘fuhuş’ skandalından şikâyetçi. Esnafın iddiasına göre hayat kadınlarının arasında yabancı uyruklu kadınlar da, evli ve çocuklu kadınlar da var. 2 sene önce Başbakanlık İletişim Merkezi’ne şikâyetçi olduklarını, emniyet yetkilileriyle de durumu paylaştıklarını belirten esnaf, fuhuş yapmanın cezasının 88 lira olduğunu söylüyor. İhbar üzerine harekete geçen polisin hayat kadınlarını ve onları pazarlayan erkekleri gözaltına aldıktan kısa süre sonra serbest bıraktığını, bu nedenle durumun önüne geçilemediğini belirtiyorlar. Esnaf, hayat kadınlarını pazarlayan erkeklerden birkaçının, şikâyetçi olan bazı arkadaşlarını tehdit ettiğini söylüyor. Habertürk