Abone Ol

İstanbul'da okullar tatil mi? 13 Şubat'ta hava durumu nasıl olacak?

İstanbul'da yarın okullar tatil olacak mı sorusunu yönelten öğrenciler, hava durumunun etkisiyle Vali Vasip Şahin'in açıklamasını gece boyunca bekledi. Peki, İstanbul'da yarın okullar tatil olacak mı?

İstanbul'da okullar tatil mi? 13 Şubat'ta hava durumu nasıl olacak?

İstanbul'da öğle saatlerinde başlayan kar yağışı ile birlikte hava sıcaklığında ciddi bir düşüş meydana geldi. Sıcaklığın en fazla 4 derece olarak ölçüleceği İstanbul'da öğrenciler, yarın okullar tatil olacak mı sorularını yöneltmeye başladı. Peki, İstanbul'da yarın okullar tatil olacak mı? İşte, bazı bilgiler

Meteoroloji'den elde edilen verilere göre İstanbul'da yer yer kar yağışı görülecek. İstanbul çok bulutlu, hafif olmak üzere karla karışık yağmur ve kar yağışlı olacak ve sıcaklık en fazla 4 derece olarak ölçülecek.

Meteoroloji'nin İstanbul için günler öncesinden yaptığı kar yağışı bugün başladı. Tahminlere göre akşam 18:00'den sonra yoğunlaşacak olan kar yağışı bazı bölgelerde başlamış durumda. Kar yağışı, Salı gününe kadar etkisini gösterecek. Sonrasında ise yerini yağmura bırakacak.Yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın kuzey ve doğusu, Karadeniz (Çorum hariç) ile Konya, Akşehir, Erzurum, Ardahan, Kars, Van, Şırnak, Hakkari, Adıyaman ve Siirt çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Mardin ve Batman çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Sabah saatlerinde batı ilçelerinde gözlenen kar yağışı öğleden sonra Taksim ve çevresinde de görüldü. İstanbul'un Beylikdüzü gibi batıdaki ilçelerinde aralıklarla yağan kar, öğleden sonra iç kısımlarda da görüldü. Taksim Meydanı ve çevresine yerleri beyazlaştıracak kadar etkili olmasa da kar yağdı. Yarım saat süren kar yağışı sırasında cep telefonlarının kameraları çalıştı, hatıra görüntüleri çekildi.

İSTANBUL'DA YARIN OKULLAR TATİL Mİ?

İstanbul'da yarın okulların tatil olup olmayacağı ile ilgili resmi kaynaklardan  herhangi bir bilgi verilmedi. Geçtiğimiz dönem ulaşımı olumsuz etkileyecen yoğun kar yağışı nedeniyle okulların tatil olduğunu sosyal medya üzerinden duyuran İstanbul Valisi Vasip Şahin, bugün de öğrencilerin yakın takibinde olacak.

İL İL 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ

Rüzgarın Marmara ve Kıyı Ege'de kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60km/sa) olarak esmesi bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerinde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı ülke genelinde azalarak mevsim normallerinin altında seyredecek. Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege'de kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.
Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 3
İstanbul: Çok bulutlu, hafif olmak üzere karla karışık yağmur ve kar yağışlı 4
Bursa: Çok bulutlu, zamanla hafif olmak üzere karla karışık yağmur ve kar yağışlı 4
İzmir: Parçalı ve az bulutlu 10
Adana: Parçalı ve çok bulutlu 18
Antalya: Çok parçalı ve az bulutlu 18
Samsun: Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı 5
Trabzon: Çok bulutlu, zamanla karla karışık yağmur ve zamanla kar yağışlı 5
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatleri ile gece saatlerinden itibaren kar yağışlı -4
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah ve gece saatlerinde sisli 5