Abone Ol

İstanbul'da saat kaçta dolu yağacak? Meteorolojiden saatlik dolu uyarısı

İstanbul hava durumu saatlik tahminine göre bugün hem kuvvetli yağmur, hem rüzgar hem de dolu var. Meteoroloji saatlik ilk tahmininde İstanbul için saat 12.00'a dikkat çekmişti.Güncellenen yeni saatlik hava durumu tahminine göre dolu yağışı saat 18.00'dan sonra görülecek.

İstanbul'da saat kaçta dolu yağacak?

Samsun Üniversitesi meteoroloji mühendisi Abdullah Kahraman İstanbul'da ceviz büyüklüğünde dolu yağacağı kehanetinde bulunmuştu.

Meteoroloji 'ceviz büyüklüğünde' demese de çok kuvvetli yağmur ve dolu yağışı ve sel uyarısında bulundu.

Meteoroloji'nin sitesinden yayınladığı son dakika hava alarmında İstanbul ile birlikte Marmara Bölgesi'nin Orta Akdeniz ve Balkanlar'dan gelen yeni bir yağışlı sistemin etkisi altına gireceği duyuruldu.

Meteoroloji çok kuvvetli olacak diyor!

MGM açıklamasında yağışların bugün İstanbul başta olmak üzere Marmara’nın batısı ve Kıyı Ege’de kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olacağı bildirildi. Meteoroloji kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara sebep olacağını duyurdu.

İstanbul'da dolu saat kaçta yağacak? 

İSTANBUL için meteorolojinin yayınladığı saatlik hava durumuna göre yağışlar akşam saatlerine kaldı. Meteorolojinin yenilediği son İstanbul Hava durumu tahmininde dolu yağışının saat 18.00'dan sonra görüleceği bilgisi yer alıyor. İşte saatlik İstanbul hava durumu tahmini:

İstanbul'da saat kaçta dolu yağacak? Meteorolojiden saatlik dolu uyarısı - Resim: 1

Trakya bölgesi dikkat!

Meteoroloji İstanbul ile birlikte bugün Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli çevrelerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların öğle saatlerinden sonra kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olacağı uyarısını geçti.

Sel, su baskını, yıldırım ve dolu riskinin yüksek olduğu bildirilen açıklamada yağışların haftasonu Trakya, Marmara, Kıyı Ege ve Batı Karadeniz'de etkili olmaya devam edeceği bilgisi verildi. 

İstanbul'da saat kaçta dolu yağacak? Meteorolojiden saatlik dolu uyarısı - Resim: 2

Hava sıcaklığı mevsim normallerinin üstünde: Yağmur, dolu ve kuvvetli yağışlara rağmen hava sıcaklığı düşmüyor. Meteoroloji Hava sıcaklıkların bu hafta boyunca iç ve doğu bölgelerimizde hissedilir derecede artacağını ve mevsim normallerinin 4-7 derece üzerinde seyredeceğini duyurdu. MGM açıklamasında batı bölgelerindeki yağışa rağmen sıcaklıklarda değişiklik olmayacağı bildirildi.

CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE DOLU PANİĞİ

 Samsun Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Abdullah Kahraman yayınladığı ceviz büyüklüğünde dolu uyarısı ile herkesi panikletti. İşte sosyal medyada herkesin birbirine gönderdiği o mesaj:

İstanbul'da saat kaçta dolu yağacak? Meteorolojiden saatlik dolu uyarısı - Resim: 3

GEÇEN YIL BÜYÜK HASARA NEDEN OLMUŞTU

İstanbul'da saat kaçta dolu yağacak? Meteorolojiden saatlik dolu uyarısı - Resim: 4

İstanbul'da geçen yıl 27 Temmuz'da meydana gelen ve yaklaşık 20-25 dakika süren şiddetli dolu yağışı nedeniyle megakentte trafik durma noktasına gelmiş, binlerce araçta ve binalarda ciddi hasarlar oluşmuş, hava trafiğinde de aksamalar meydana gelmişti.

CANLI YAYIN

AJANSLAR