Abone Ol

İstanbul'da iğrenç olay! Yavru kediye tecavüz

İstanbul'da yavru kediye tecavüz ettiği iddiasıyla bir kişi gözaltına alındı. Alkollü ve uyuşturucu bağımlısı olduğu iddia edilen saldırgan, Alibeyköy Şehit Atıf Ödül Polis Merkezi'ne götürülürken kedinin sahibi Rafet Altınkaynak, B.Ç'den şikayetçi oldu.

İstanbul'da iğrenç olay! Yavru kediye tecavüz

Türkiye'de hayvanlara uygulanan şiddetin ardı arkası kesilmiyor. Sakarya'daki vahşetin ardından bu kez de İstanbul'da bir kişi, kediye tecavüz ettiği iddiasıyla gözaltına alındı.

Veteriner muayenesinde sert bir cismin kedinin makatına sokulması nedeniyle dokuların zarar gördüğü teşhisi konulurken, şahsın alkol ve uyuşturucu bağımlısı olduğu iddia edildi.

Olay dün akşam saatlerinde Eyüpsultan'daki Sakarya Mahallesi'nde meydana geldi. İddialara göre evinde baktığı yavru kediyi bulamayan R.A., daha önce hayvanlara işkence yaptığı iddia edilen komşusunun evine gitti.

Kapısı açık olduğu için eve giren R.A., komşusu B.Ç.'nin kendinden geçmiş şekilde yattığını gördü. Pantolununda kan lekeleri bulunan şahsın yatağının kenarında yavru kediyi gören R.A. kediyi de alarak evden ayrıldı.

POLİS GÖZALTINA ALDI

Şikayet üzerine olay yerine gelen polis, şikayet üzerine B.Ç.'yi gözaltına alırken yavru kedi tedavi altına alındı. Veteriner Tanju Anlaş, İnternethaber.com'a yaptığı açıklamada, sert bir cismin makata sokulması nedeniyle kedinin makat bölgesinde doku zedelenmesi olduğu, gerekli muayenenin ardından sperm ve doku örneklerinin Adli Tıp Kurumu'na gönderildiğini söyledi.

HAYVANSEVERLER AYAĞA KALKTI

Olayın duyulmasının ardından harekete geçen Göktürk Hayvanseverler Derneği, Alibeyköy Şehit Atıf Ödül Polis Merkezi'ne gelerek yetkililerden bilgi aldı. Dernek Başkanı Nilgül Sayar, konunun takipçisi olacaklarını söylerken yavru kedinin tedavisinin sürdüğünü kaydetti.

Son günlerde hayvana şiddet ve tecavüz olaylarında belirgin bir artış olduğunu belirten Sayar, "Gönüllüler ve STK'larla birlikte işbirliğiyle yasaların yeniden düzenlenmesini istiyoruz.

Bu tür olaylar kabahatten çıkarılmalı ve suç kapsamına alınması gerekiyor. Bilimsel olarak da kanıtlanmış bir gerçeğimiz var. Hayvana şiddet ve tecavüzün bir üst noktası insana tecavüz ve şiddettir" diye konuştu.