Abone Ol

İstanbul'u yaz ortasında dolu vurdu! Sel, yangın, patlama... Kabus gibi!

İstanbul'da beklenen yağış büyük bir afete yol açtı. Saat 18.00'da hava gece yarısı olmuş gibi karardı. İstanbul cevizden büyük doluyla parçalandı.

İstanbul'u yaz ortasında dolu vurdu! Sel, yangın, patlama... Kabus gibi!

İstanbul'da şiddetli sağanak, fırtına ve dolu hayatı felç etti. Sağanak sonrası pek çok noktayı su bastı, trafik felç oldu, vatandaşlar yollarda kaldı. Yağış nedeniyle hava ve deniz ulaşımı da olumsuz etkilendi.

Bazı noktalarda diz boyu su birikintisi oluştu. Cep telefonlarının zaman zaman çekmediği, bazı noktalarda elektrik kesintileri yaşandığı görüldü. İstanbul'da etkili olan şiddetli yağış, E-5 Silivri yönünde trafiği durdurdu. Metro seferleri de iptal edildi.
Marmaray tünel çıkışında araç çıkışlarına 10 dakika boyunca izin verilmedi.

Avrupa Yakası'da bulunan Santralİstanbul bölgesinden dumanlar yükseliyor. Trafoların alev aldığı belirtiliyor.

Karaköy-Kadıköy vapuru kayalıklara çarptı!

Karaköy'den Kadıköy'e 18:00'de harekete çıkan şehir hatları vapuru fırtına sebebiyle denizde mahsur kaldı. Motor puan dalga kıranlara çarpıyor yolculara can yelekleri giydirildi.Kısa süreli paniğin ardından vapur Kadıköy'e yanaştı.

İstanbul'u yaz ortasında dolu vurdu! Sel, yangın, patlama... Kabus gibi! - Resim: 1İstanbul'da hava birden karardı! Şiddetli yağıştan ilginç görüntüler

Öte yandan Bandırma'dan gelen Adnan Menderes adlı İDO feribotu Yenikapı'da iskeleye yanaşırken Orhangazi adlı feribota çarptı. Adnan Menderes feribotunda yarık oluştuğu bildirildi.

İstanbul'daki yağışta Haydarpaşa Camisi'nin minaresi yıkıldı.

İstanbul'da trafik durdu
Sağanak yağış sonrası trafik durma noktasına geldi. İBB'nin trafik haritasında yoğunluk yüzde 80'leri buldu.

İDO'da sefer iptalleri yapıldı

İstanbul'u yaz ortasında dolu vurdu! Sel, yangın, patlama... Kabus gibi! - Resim: 2Haydarpaşa'da patlama! Görüntüler dehşete düşürdü

İstanbul'da etkili olan şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle deniz ulaşımında da aksamalar yaşandı. Akşam saatlerinde başlayan ve şiddetli fırtına ve yer yer dolu şeklinde görülen yağış nedeniyle İstanbul Deniz Otobüsleri'nde (İDO) hızlı
feribot ve dış hat deniz otobüsü seferleri yapılamadı, bazı seferler de iptal edildi.

Buna göre, 17.30'daki Beşiktaş-Kadıköy-Yenikapı-Bursa deniz otobüsü, 17.50 Avşa-Marmara/Avcılar-Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü, 18.15 Armutlu-Yenikapı-Kadıköy deniz otobüsü, 18.30 Kadıköy-Yenikapı-Armutlu deniz otobüsü, 18.30 Bursa-Yenikapı-Kadıköy-Beşiktaş deniz otobüsü, 19.20 Bostancı-Yenikapı-Çınarcık-Esenköy deniz otobüsü seferleri yapılamadı. İDO, 19.30 Bostancı-Yenikapı/Marmara-Avşa deniz otobüsü, 19.30 Beşiktaş-Kadıköy-Yenikapı-Bursa deniz otobüsü, 19.30 Avşa-Marmara/Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü, 21.00 Bursa-Yenikapı-Kadıköy-Beşiktaş deniz otobüsü seferlerini de iptal etti.

Yağış Atatürk Havalimanı'ndaki seferleri de olumsuz etkiledi


İstanbul'da yağmurun etkili olduğu akşam saatlerinde, 'CB' (kümülonimbus) olarak adlandırılan, kötü hava koşullarına ve yıldırımlara neden olan elektrik yüklü bulutlar Atatürk Havalimanı'na inecek uçakları olumsuz etkiledi.Şu an Atatürk Havalimanı'na inişler yapılamazken bazı uçaklar başka meydanlara yönlendirildi. CB bulutlarına yakalanmak istemeyen pilotlar, iniş için yaklaşma yapamayınca havada tur atmak zorunda kaldı.


İstanbul'da etkili yağışta bir aracın cam tavanı kırıldı; araçtakiler şemsiye açtı
İBB'den uyarı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yaptığı açıklamada, akşam saatlerinde İstanbul'da etkili olacak olan şiddet yağış nedeniyle vatandaşları uyardı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava tahmin raporuna göre bugün öğleden sonra ve akşam saatlerinde Marmara bölgesi başta olmak üzere yurdun kuzeybatı kesimlerinde gök gürültülü sağanak yağışlar etkili oluyor.


İstanbul/Eminönü
Yağışların Edirne ve Kırklareli çevrelerinde çok kuvvetli metrekareye 51-75 kilogram, Çanakkale, Tekirdağ ve İstanbul'un batı çevrelerinde kuvvetli metrekareye 21-50 kilogram olacağı tahmin ediliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, alınan meteorolojik ihbar doğrultusunda AKOM planlamasıyla İtfaiye, İSKİ, Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, Halkla İlişkiler, Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı, Zabıta Daire Başkanlığı, Park ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, İSTAÇ, çalışmalarını tamamladı.

Yağışla birlikte rüzgârında kuzeyli yönlerden kuvvetlice ve aralıklarla fırtınamsı şeklinde (20-60 km/s) esmesi bekleniyor. Hava sıcaklıklarının da hissedilir derecelerde azalarak mevsim normalleri civarına gerilemesi bekleniyor."

Vatandaşların yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ani sel, lokal su baskını, yerel dolu yağışı ve yıldırım düşmesine karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.