Abone Ol

İstanbul’a kar ne zaman yağacak? Tarih verildi!

İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Meteoroloji'den, İstanbullular için uyarı geldi. Merakla araştırılan İstanbul'a kar ne zaman yağacak sorusunun cevabı meteoroloji tarafından vatandaşlara duyuruldu.

İstanbul’a kar ne zaman yağacak? Tarih verildi!

İstanbulluların heyecanla beklediği kar yağışı ne zaman başlayacak? İşte merakla araştırılan soruların cevabı ve 5 günlük hava durumu...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Birinci Bölge Müdürü Ahmet Kocaman, İstanbul'da cumadan sonra yağışların kesileceğini ve sıcaklıkların artmaya başlayacağını belirterek, mevsim normallerinde sıcaklıklar beklediklerini kaydetti. İstanbul'da beklenen hava durumuna ilişkin, AA muhabirin soruların yanıtlayan Kocaman, başta Marmara olmak üzere tüm yurtta havanın soğuduğunu dile getirdi.

Kocaman, rüzgarın kuzeye döndüğünü belirterek, "Kuzeyden 50 kilometre gibi kuvvetli bir şekilde esiyor. Bu önümüzdeki günlerde de devam edecek. Bugün dahil, çarşamba ve perşembe günleri rüzgar devam edecek." diye konuştu.

Kocaman, önümüzdeki 3 gün boyunca havanın soğuk olacağı bilgisini vererek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Akşam 1-2, gündüzleri ise 4-5 derece civarında sıcaklıklar bekliyoruz. Bu sürede hafif yağışlar var. Kuzey bölgelerde ve yükseklerde karla karışık yağmur, şehirler ve aşağı kesimlere ise yağmur şeklinde bekliyoruz. Marmara'da kar beklenmiyor. Bölgenin sahillerinde ve şehir merkezlerinde yağmur, yüksek alanlara karla karışık yağmur beklentimiz var. Bölgenin doğusunda Kocaeli, Sakarya'da ve Batı Karadeniz bölümünde sahillerde karla karışık yağmur, iç kesimlerde ise kar bekliyoruz."

Bazı bölgeler hariç yurdun büyük bölümünde kar beklentisi olduğunu aktaran Kocaman, İstanbul, kıyı Ege ve Batı Akdeniz hariç yurdun tamamının kar yağışlı olarak görüldüğünü bildirdi.

Cumadan sonra İstanbul'da sıcaklık artacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Birinci Bölge Müdürü Kocaman, İstanbul için hava durumunun cumaya kadar akşam 1-2, gündüzleri ise 4-5 derece olacağını yineleyerek, "İstanbul'da cumadan sonra yağışlar kesilecek ve sıcaklıklar artmaya başlayacak. Mevsim normallerinde sıcaklıklar bekliyoruz. Denizlerde kuzeyli kuvvetli rüzgarların devam edeceğini söyleyebiliriz. Sonrasında ise ciddi bir rüzgar beklemiyoruz." dedi.

Anadolu'daki vatandaşlara buzlanma ve don olaylarına karşı tedbirli olmaları tavsiyesinde bulunan Kocaman, Marmara'da rüzgar dahil olmak üzere bir uyarıları olmadığını söyledi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerinden derlenen bilgilere göre, 23-29 Ocak tarihlerinde hava sıcaklıkları yurt genelinde mevsim normallerinden 5-9 derece daha düşük olarak bekleniyor.

İstanbul'da bugün saat 18.00'e kadar yüksek kesimlerde karla karışık yağmur beklenirken, akşam saatlerinde sıcaklığın 1-2 derecelere düşmesi öngörülüyor.

Söz konusu kesimlerde yarın ve ertesi gün de karla karışık yağmur tahmini yapılırken, sıcaklıkların salı 3-4, çarşamba 2-5, perşembe 1-7, cuma 0-5, cumartesi 1-7 dereceler civarında seyredeceği bilgisi verildi.

İSTANBUL 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

İstanbul’a kar ne zaman yağacak? Tarih verildi! - Resim: 1

METEOROLOJİ'DEN YURT GENELİ İÇİN YAPILAN UYARILAR

Antalya Çevrelerinde Kuvveti Sağanak Yağışlar Bekleniyor!

Bugün Antalya çevrelerinde görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, akşam saatlerinden yarın (Pazartesi) sabaha kadar (22.00-06.00 Tsi) il merkezi ve batı ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare), yarın (Pazartesi) sabah saatlerinden itibaren ise doğu ilçelerinde çok kuvvetli (51-100 kg/metrekare) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım, hortum riski, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Muğla Çevrelerindeki Kuvvetli Sağanak Yağışlara Dikkat!

Bugün Muğla çevrelerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, akşam saatlerinden itibaren etkisini artırarak yarın (Pazartesi) akşama kadar kuvvetli (30-60 kg/metrekare) olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Güney Ege ve Antalya Körfezinde fırtına bekleniyor!

Güney Ege'de yarın (21.01.2018) öğleden sonra, Antalya Körfezinde yarın (21.01.2018) akşam saatlerinden itibaren rüzgarın kuvvetini artırarak güney ve güneydoğu (keşişleme) yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/sa) yer yer 9 (90 km/sa) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın Güney Ege'de Pazartesi sabah ilk saatlerde, Antalya Körfezinde Pazartesi öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir.