Abone Ol

İstanbul'da Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu

İstanbul Valiliği tarafından Cumhuriyet’in 93’üncü Kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlenen resepsiyona ünlüler akın etti.

İstanbul'da Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu

İstanbul Valisi Vasip Şahin, “Türkiye Cumhuriyeti muhteşem bir destandır. Cumhuriyetin kuruluşuna giden devrenin her safhası ayrı bir cesaret ve kahramanlık örneğidir” dedi.
İstanbul Valiliği tarafından Cumhuriyet’in 93’üncü Kuruluş Yıldönümü vesilesi ile bir resepsiyon verildi.
İstanbul Valisi Vasip Şahin ve eşi Şeyma Şahin’in ev sahipliğinde, Yeşilköy’deki WOW İstanbul Otel’de düzenlenen resepsiyona, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, askeri erkan, bürokratlar, iş ve sanat dünyasından davetliler, siyasetçiler, şehit yakınları ve gaziler katıldı.
Vali Vasip Şahin ile eşi Şeyma Şahin, girişte davetlileri tek tek tokalaşarak karşıladı. Cumhuriyet’in kuruluş yıllarını içeren video gösterisinin ardından, Vali Vasip Şahin kürsüye çıkarak bir konuşma yaptı.

İstanbul'da Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu - Resim: 1

Vali Vasip Şahin, “Bugün tarihimizin en önemli günlerinden birini idrak ediyoruz. Vatan ve istiklal hissinin doruklarına çıktığımız bir gündeyiz bugün. Cumhuriyetin 93’üncü yılını idrak ediyor olmaktan dolayı büyük bir onur ve mutluluk duyuyorum” dedi.
Yedi düvel bir araya gelip bizi esarete ve zillete mahkum etmek istediğini ifade eden Vali Vasip Şahin sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye Cumhuriyeti muhteşem bir destandır. Cumhuriyetin kuruluşuna giden devrenin her safhası ayrı bir cesaret ve kahramanlık örneğidir. Yedi düvel bir araya gelip bizi esarete ve zillete mahkum etmek istedi. Esaretin belgesi olan servi dayattı. Birinci dünya savaşında maddi varlıklarını kaybeden bu yüce milletin kolayca teslim olacağını sandılar. Oysa onlar şunu bilmiyorlardı. Bu millet ezelden beridir hür yaşamıştır. Hiçbir çılgın, biri değil, hepsi bir araya toplansa da ona zincir vuramazdı ve vuramadı. Bir dilim ekmeği bulabilmek için dahi zaman zaman çaresizliğe düşen bu muazzam millet haysiyet ve hürriyetini korumak için çelikten bir iradeye sahip. İşte tek dişi kalmış canavar bu hakikatı anlayamaz. Milletin topyekün hürriyet aşkı ve hürriyet iradesi cumhuriyete temel niteliğini kazandırmıştır. Bu milli mücadele ruhunu hiçbir kesim veya kişi millete rağmen ele geçirmeyi başaramamıştır. Cumhuriyet halk egemenliği hukuk ve kaideler üzerinde dimdik ve sapa sağlam ayaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin 93’üncü kuruluş yıl dönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı tekrar kutluyorum. Bu anlamlı günde başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü olmak üzere istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını eşit fedakarlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla, milletle anıyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”
(İHA)

İstanbul'da Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu - Resim: 2