Abone Ol

İsrail ordusunun göz bebeği! Onbaşı Shlomit Malka

İsrail ordusunun en iyi askerlerindendi. Savunma ve dövüş eğitimi aldı. M16 kullanmayı öğrendi. Ajan olacaktı, top modelliği seçti. Şu anda dünyanın en çok kazanan 20 modelinden biri. 

İsrail ordusunun göz bebeği! Onbaşı Shlomit Malka

Shlomit Malka: “Kadınların orduya katılma zorunluluğu olmayan ülkelerden ilginç gözüktüğümüzün farkındayım. Bu eşitlik, bize güç veriyor. Feminizme ve kadın gücüne inanıyorum.” İsrail Ordusu’nun en iyi askerlerindendi. Dövüş eğitimleri aldı, M16 kullanmayı öğrendi. İstihbarat bölümünde ajan olacaktı, tezkere bırakıp top modelliği seçti. İstanbul’da buluştuğumuz onbaşı Shlomit Malka, İsrail -Türkiye ilişkilerinin dinamiğini de, seksin şifresini de çözmüş. Baba tarafınız Fas, anne tarafınız Rus kökenliymiş... Hürriyet'ten Sibel Arna'nın röportajı

Rus kızlarına hiç benzemiyorsunuz.
-Rusya’da doğan Ruslarla, İsrail’de doğan Ruslar çok farklıdır. Amerika’da tanıdığım Rus modellerin çoğu içe dönük ve soğuk. İletişim kurmakta zorlanıyorum. Kökenlerim Rus olmasına rağmen Brezilyalı modellerle daha iyi anlaşıyorum.

Nasıl bir çocukluk geçirdiniz?
-Tel Aviv’de doğdum büyüdüm. Babam avukattı, annem halkla ilişkiler yapıyordu. Ben üç yaşımdayken boşanmaya karar verdiler.
Siz nasıl etkilendiniz?
-Ben kendimi bildiğim andan beri ayrı oldukları için olumsuz hiçbir şey hatırlamıyorum. İkisi de ayrı ayrı çok fazla sevdiler beni. İkisiyle de eşit zaman geçirdim. İki gün annemde kalıyorsam iki gün babamda kalıyordum. Mutlu bir çocuktum.
Kızların askere gitmesi sizin oralarda çok sıradan bir durum değil mi?
-Tabii, en az liseye gitmek kadar normal. Her kız çocuğunun gelecek planlarında bir gün askere gitmek var. O yüzden ben de büyürken hep bir gün asker olmayı hayal ederdim. Bir de hayvanları çok sevdiğim için veteriner olmak isterdim. Bir ara yedinci doğum günümde babamın bana aldığı mikroskop yüzünden “Biliminsanı olacağım” diye tutturmuştum. Örümcek yakalayıp, öldürüp bakardım. Ne kadar aptalmışım değil mi?