Abone Ol

İsmail Küçükkaya: Tehlikeli bir tuzakla karşı karşıyayız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da katıldığı bir şehit cenazesinde bir linç girişimine uğradı. Güvenlik ekiplerince çevredeki güvenli bir yere götürülen Kılıçdaroğlu'nun bulunduğu ev saldırganlar tarafından taşlandı.

İsmail Küçükkaya: Tehlikeli bir tuzakla karşı karşıyayız

Ankara Valiliği'nin "üzücü bir protesto" olarak nitelediği linç girişiminin ardından kamuoyunun birçok kesiminden açıklama geldi.

Ancak Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan bir açıklama yapmadı.

Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'nu arayıp aramadığı da henüz bilinmiyor.

Gazeteci İsmail Küçükkaya, "Tehlikeli bir tuzakla karşı karşıyayız" diyerek Erdoğan'ın bir açıklama yapmasının "Türkiye’nin normalleşmesi adına güzel olacağını" kaydetti.

Kılıçdaroğlu, dün Ankara'nın Çubuk ilçesinde, Hakkâri'de Irak sınırında güvenlik güçleriyle PKK'lılar arasında çıkan çatışmada şehit olan er Yener Kırıkcı için düzenlenen cenaze törenine katıldı. Cenaze töreni sırasında ve sonrasında CHP lideri bir grubun linç girişimine maruz kaldı.

Yaşananlara birçok kesimden tepki geldi. Üst düzey siyasiler ve devlet görevlilerinden olaya ilişkin olarak açıklamalar geldi. Ancak Erdoğan'dan bir açıklama gelmedi.

Gazeteci Küçükkaya Twitter'dan Erdoğan'ın açıklamasının Türkiye'nin normalleşmesi adına güzel olacağını söyleyerek şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir açıklama yapması, Kılıçdaroğlu’nu arayıp ‘geçmiş olsun’ demesi Türkiye’nin normalleşmesi adına ne güzel olur. Çok yararı olur. Tehlikeli bir tuzakla karşı karşıyayız."

İsmail Küçükkaya: Tehlikeli bir tuzakla karşı karşıyayız - Resim: 1