Abone Ol

İsmail Küçükkaya: Evlenmeye karar verdim

Fox TV'nin sabah haberlerine farklı bir bakış katan İsmail Küçükkaya, Sözcü'den Yüksel Şengül ile buluştu, kendini anlattı.

İsmail Küçükkaya: Evlenmeye karar verdim

İşte İsmail Küçükkaya'nın anlattıklarından öne çıkanlar...

- İsmail Küçükkaya’ya ve ‘Çalar Saat’e olan ilgiyle sevgi bir çığ gibi büyüdü, büyümeye devam ediyor. Bu işin tılsımı nedir, sizi neden bu kadar çok seviyor ve güveniyorlar?
Benim gazetecilik dönemimi de bilen birisiniz. Son üç yıldır televizyon ekranındayım. Önce özgün habercilik önemli… İnsanlar, izledikleri kişinin ülke gerçeklerini sansür edilmemiş şekilde ortaya koymasını istiyor. Bizim kanal özgür bir kanal, hiçbir ticari bağlantısı yok. Bizim tek işimiz habercilik. 06.45’te başlıyor programım, üç saat 15 dakika sürüyor. Her sabah Türkiye’yi uyandırıyorum, uyandırmaya çalışıyorum.
- Bunu yapanların sayısı azaldı…
Ne yazık ki ülkemin medyasına olan güven sarsıldı. Çok az sayıda gazete ve televizyona güven duyuluyor. Geçende ‘en çok güvenilen isimler’ anketi yapıldı. Uğur Dündar birinci oldu, ben de o listede 10’uncu seçildim. Bu da beni çok sevindirdi, büyük sorumluluklar yükledi. İnsanlar bana “Lütfen değişmeyin” diyorlar.
- ‘Çalar Saat’ çok renkli bir program…
Türkiye’nin bütün değerlerini taşımaya çalışıyorum. Gazete manşetlerini okuyorum, annelere sesleniyorum, çocuklara “Süt için” derken ben de süt içiyorum, kahvaltı yapıyorum. Kitaplar ve şarkılar tanıtıyorum. Çiçekler koyuyorum masaya, insanların içi açılsın diye. Türkiye’yi normalleştirmeye çalışıyorum. Her konuda konuşurken, eleştiriler de yapıyorum. Ancak her zaman üslubuma dikkat ediyorum. Üslup çok önemli…

ANNELERE MÜJDE! YAKINDA EVLENECEĞİM
- Anneniz Halise Hanım ve sizi seven tüm anneler hayatınızda bir önemli değişiklik daha yapmanızı istiyorlar…
(Gülüyor.) Son iki yıldır anneler yuva kurmamı, çoluk çocuğa karışmamı istiyorlar. “Artık senin bu ülkeyi seven, dürüst, çalışkan ve Atatürkçü çocukların olmalı” diyorlar. İlk defa buradan duyurmak istiyorum. Annemin ve annelerin bu isteğini artık hayata geçirmeye karar verdim. Evet, yakın bir zamanda evleneceğim.
- İsmail Küçükkaya kendini nasıl özetler?
Atatürkçüyüm, anneler başımın tacıdır, kadın haklarına inancım tamdır, özgür gazetecilikten yanayım.

BEN VİCDANIMA GÜVENİYORUM
- Canlı yayındaki küçük bir hata her şeyi bitirebilir… Buna karşı aldığınız önlem nedir?
Yorum yaparken, eleştiride bulunurken asla ölçüyü kaçırmıyorum ve en büyük önlemim vicdanım oluyor. Ben vicdanıma güveniyorum.
- Zor bir dönem…
Çok zor bir dönem yaşıyoruz. Gazeteciler büyük bedeller ödüyor. İşini kaybediyor, saldırıya uğruyor, hapse atılıyor. Ama umudumuzu asla kaybetmeyeceğiz. Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı günler çok daha zor günlerdi. O travmayı atlattık, bu büyük millet pırıl pırıl bir Cumhuriyet kurdu. Bunun kıymetini bilmek gerek.
- Gücünüzü seyirciden mi alıyorsunuz?
Annelerin duaları bana büyük güç veriyor. Hele bana gelen eleştirileri okuyunca anneler çok üzülüyor. Oysa çok normal, sevenim de var, sevmeyenim de. Keşke hakaret etmeden eleştirseler…

TAMAMI İÇİN TIKLAYIN