Abone Ol

İsmail Kahraman'dan ikinci Che açıklaması

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Che Guevara ile ilgili söylediği "Güney Amerika’da faaliyette bulunan bir eşkıya benim liseli gencimin yakasında, göğsünde olamaz" sözleri için açıklama yaptı.

İsmail Kahraman'dan ikinci Che açıklaması

TBMM Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Tarihimizdeki binlerce kahraman ve önderin rol model olarak örnek alınabileceği tavsiye edilmiştir" denildi.

Rize'de gerçekleştirilen fetih kutlamalarında TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın yaptığı konuşmada Che Guevara ile ilgili sözleri tartışma yarattı. CHP'li vekiller İsmail Kahraman'a tepki gösterirken sosyal medyada da İsmail Kahraman'ın açıklamaları gündem oldu.

Meclis Başkanı Kahraman'ın Che Guevara ile ilgili söylediği sözlerle ilgili olarak TBMM Başkanlığı akşam saatlerinde bir açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi: "Küba Sosyalist Devriminde yer alan bir şahsın değil, kendi milli değerlerimizi özümsemiş, ülkemizin müreffeh ve barış dolu aydınlık geleceğinin teminatı olan gençlerimize, tarihimizdeki binlerce kahraman ve önderin rol model olarak örnek alınabileceği ve takip edilebileceği tavsiye edilmiştir."
İsmail Kahraman ne demişti?


Rize'de gerçekleştirilen fetih programında konuşan Meclis Başkanı Kahraman, Türk gençlerine tarihimizin anlatılarak sevdirilmesi gerektiğine vurgu yaparak, Che Guevara örneğinden yabancılara karşı duyulan sevgiyi eleştirmişti.

Kahraman, “Devlis var. Yani Liseli Devrimciler. Che Guevara’nın gömleklerini giymişler. Che 39 yaşında öldürülen, bizzat kendisinin infazlar yaptığı bir katil kişilik. Bir gerilla. Bolivya’da, Küba’da, Güney Amerika’da faaliyette bulunan bir eşkıya benim liseli gencimin yakasında, göğsünde olamaz. Olmamalı. Bağı yok benimle. Köküm bir değil. Tarihim bir değil. Benim kendi tarihim ve insanlarım var. Onlarla övüneceğim. Garip. Fatih’i Dünya tanıyacak ama Türkiye tanımayacak" demişti.

cnn