Abone Ol

IŞİD, intihar saldırılarının sinyalini vermiş

Ankara’da dün en az 95 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırının ardından gözler ‘olağan şüpheli’ IŞİD’e çevrilirken örgütün, Türkçe dergisi Konstantiniyye, üçüncü sayısında intihar eylemlerinin sinyalini vermiş.

IŞİD, intihar saldırılarının sinyalini vermiş

‘İslam Devleti Al-Hayat Medya Merkezi’ tarafından hazırlanan derginin, 15 Eylül’de PDF formatında çıkan son sayısında, istişhadi operasyonların yani intihar eylemlerinin caizliği ve fazileti kapağa taşındı.

Dergide, intihar eylemlerine ilişkin yazıda şu ifadeler yer aldı: “Bir müslümanın çok sayıdaki kafirlerin içine, helak olacağını bildiği halde tek başına onlara saldırmasının caizdir. Onların günümüzdeki bu ameliyeleri bilmemelerinin sebebi; bu amelin yeni bir amel oluşu değil, bilakis günümüzdeki teknoloji, patlayıcı, silah ve tekniklerin o günde olmadığındandır.”

IŞİD, intihar saldırılarının sinyalini vermiş - Resim: 1

Yazıda, intihar eylemleri yapan IŞİD militanı Türklerin fotoğraflarına da yer verildi.

IŞİD’in dergisi intihar eylemlerini öne çıkarırken, Emniyet’in, Ankara katliamının faillerden birinin Suruç katliamını yapan Şeyh Abdurrahman Alagöz’ün kayıp ağabeyi Yunus Emre Alagöz olabileceği ihtimali üzerinde durduğu bilgisi geldi.

İki Emniyet yetkilisi de Reuters’a, ‘Ankara katliamı’nda tüm emaralerin IŞİD’i işaret ettiğini söyledi.

Diken