Abone Ol

İşadamı İbrahim Bodur vefat etti

İş dünyasının önemli isimlerinden, Kale Grubu kurucusu ve onursal başkanı Dr. İbrahim Bodur, hayatını kaybetti.

Ünlü iş adamı İbrahim Bodur vefat etti

Kale Grubu'ndan yapılan açıklamaya göre, grubun kurucusu ve onursal başkanı olanİbrahim Bodur, 88 yaşında vefat etti.

CENAZE TÖRENİ YARIN
İbrahim Bodur'un cenazesi, yarın Fatih Camisi'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Çanakkale Çan'a götürülecek. Cenaze, 25 Mayıs Çarşamba günü Kaleseramik Fabrikaları Camisi'nde kılınacak öğle namazından sonra NevruzKöyü'ndeki aile kabristanına defnedilecek.

ÇANAKKALE'DE DÜNYAYA GELDİ
1928 yılında Çanakkale'de dünyaya gelen İbrahim Bodur, İlkokulu Yenice İlkokulu'nda, ortaokulu Balıkesir Lisesi'nde okuduktan sonra İstanbul'a Robert Kolej'e girdi.

DÜNYANIN EN BÜYÜK SERAMİK TESİSİ
Robert Kolej'de ekonomi ve edebiyat bölümlerini aynı sürede bitirerek mezun olan Bodur, Amerika Birleşik Devletleri'nde İş İdaresi ihtisasını (MBA) tamamlayıp, 1951'deTürkiye'ye döndü.

İBRAHİM BODUR’UN KIZINI GELİN VERİP, KARŞILIĞINDA TORUN ALMASININ HİKAYESİ…

Babasının ve kayınpederinin ortaklığı ile 1951 yılı sonunda Bodur-Eğinlioğlu Edirnekapı Pamuk İpliği Fabrikası'nı kurdu. 1956 yılına kadar bu fabrikayı yönetti.

Çanakkale'nin Çan ilçesinde 1957 yılında kurduğu Çanakkale Seramik fabrikaları bugün dünyanın en büyük seramik tesisleri haline geldi.

AYRINTILAR GELİYOR...

İBRAHİM BODUR KİMDİR?

Çanakkale Yenice’de dünyaya gelen Bodur, sırası ile Yenice İlkokulu’nda ve Balıkesir Lisesi’nde öğrenim gördü. Ardından Robert Koleji’ne girdi.
Koleji başarı ile tamamlayan Bodur, ABD’den de MBA diploması alıp 1951'de Türkiye'ye döndü. Babasının ve kayınpederinin ortaklığı ile 1951 sonunda Bodur-Eğinlioğlu Edirnekapı Pamuk İpliği Fabrikası’nı devreye alan İbrahim Bodur, 1956’ya dek burayı yönetti.
Sonrasında Çanakkale Çan’da 1957’de Çanakkale Seramik fabrikalarını hizmete sundu. Bu fabrikalar şu an dünyanın önde gelen üretim alanlarından biri.
Cihan CİHAN