Abone Ol

İş adamına seks videolu şantaj

İşyerindeki odasına dört çalışanı tarafından kurulan kamera düzeneği ile bir kadınla cinsel ilişkisi görüntülenen Ahmet E.'ye, bu görüntülerle şantaj yapıldı.

İş adamına  seks videolu şantaj

Film gibi olay Ağustos 2015'te yaşandı. İstanbul Eyüp'teki bir işyerinde çalışan dört kişi, patronun odasına düzenek kurup bir kadınla ilişkisini kaydetti.

İş adamına seks videolu şantaj - Resim: 1

Dört arkadaş, ele geçirdikleri cinsel içerikli video görüntüsüyle patronları Ahmet E.'ye şantaj yapmaya başladı. Erkan K. isimli çalışan, Ahmet E.'nin cep telefonuna video görüntüleri gönderip 100 bin TL istedi.

Para vermeyi kabul etmeyen Ahmet E., elemanlarının şantajlarına devam etmesi üzerine durumu polise bildirdi. Polisle işbirliği yaparak kendisini arayan elamanına para vermeyi kabul ettiğini söyledi. Elamanlarıyla Bağcılar'da bulunan bir Hastanenin bahçesinde buluşmak için sözleşti. Erkan K. de söz konusu görüntüleri içeren CD'yi arkadaşları HASAN B. ve Kubilay Y.'ye vererek patronuyla buluşmak üzere hastaneye gönderdi.

Hasan B. ve Kubilay Y., hastane bahçesinde bankta oturarak kendilerini bekleyen patronunun yanına gitti. CD'yi patronuna vererek parayı isteyen iki şüpheliyi polisler suçüstü yakaladı. Daha sonra olaya karışan Mertcan Y. ve Erkan K. de arkadaşlarının ifadeleri üzerine yakalanarak polis merkezine götürüldü.

Haklarında soruşturma başlatılan dört kafadar, ifadeleri ardından adliyeye sevk edildi. Mertcan Y., Hasan B. ve Kubilay Y. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Erkan K.'nin olayı teşebbüs aşamasında terk ettiği gerekçesiyle serbest bırakıldı. Yürütülen soruşturma sonunda şüpheliler hakkında iddianame düzenlendi.

Erkan K., Mertcan Y., Hasan B. ve Kubilay Y. hakkında "yağma" ve "özel hayatın gizliliğini ihlal" suçundan 21'er yıla kadar hapis cezaları istendi.

Milliyet