Abone Ol

İrem Derici: Son bir yılda kendimle sevişmeyi öğrendim

17 kilo veren ve “Artık fiziğime güveniyorum” diyen Derici’yle hem yaşadığı bu değişimi, hem günlerce konuşulan şovunu hem de Lider Şahin’le ilişkisini konuştu.

İrem Derici: Kendimle sevişmeyi öğrendim

Geçen pazar günü düzenlenen 43. Pantene Altın Kelebek Ödül Töreni’nin en çok konuşulan isimlerinden biri İrem Derici’ydi. Şarkıcı, hem sahne şovu hem de iddialı kostümleriyle geceye damga vurdu.
Pantene Altın Kelebek Ödül Töreni’ndeki şovunuz çok konuşuldu. Sizin için nasıl bir gece oldu? Çok heyecanlandınız mı?
- Ben genelde sahneye çıkana kadar heyecanlanıyorum. Sahneye çıktığım an o heyecandan eser kalmıyor. 1 aydan fazla süre çalıştığım bir işti Altın Kelebek’teki şovum. Heyecanla bunu mahvedemezdim. Benim koreografide yapacağım bir hata diğer 16 dansçıyı da bitirirdi. Şükür ki en ufak bir hatam olmadı.

Gecede ‘en iyi şarkı’ dalında yarışan 5 şarkıyı da söylediniz...
- Evet, o da büyük bir sorumluluktu. Çünkü hem canlı söyledim hem de şarkıların sahiplerinin çoğu o salondaydı. Ama günün sonunda içim çok rahattı.

O gece başınızı yastığa koyduğunuzda neler düşündünüz?
- “Evet İrem’ciğim, sırada ne var” dedim. Ben hayallerimi sürekli yazarım, gerçekleştiğinde de hemen yenilerini üretirim. İlk “bu işi yapacağım” dediğim gün ne hayal ettiysem, nasıl dizayn ettiysem kafamda her şey öyle ilerlediği için huşu içinde uyudum. Yüzümde şapşal bir gülümseme vardı sabah uyandığımda.

LADY GAGA DİYEN DE OLDU ERSOY’A BENZETEN DE

 Peki performansınıza gelen tepkiler nasıldı?
- Üzerinden günler geçmesine rağmen halen inanılmaz mesajlar, telefonlar geliyor. O gecenin sonunda benimle emek harcayan yönetmenimize mesaj atmıştım “Teşekkür ederim her şey için” diye. “Bana dünya çapında bir şov çekme imkanı verdiğin için asıl ben teşekkür ederim, çok ciddiyim, tebrik yağıyor” diye yanıt geldi. Nice köşe yazarı, ailem, arkadaşlarım... Hepsinin yorumları çok güzel ve çok kıymetliydi.

Gerçekten iddialı bir şovdu. Kariyerinizin bundan sonrasını etkiler mi sizce?
- İrem Derici daha yeni başlıyor. Her gün üstüne katarak devam edeceğim yoluma. Özellikle kırmızı halıdaki kostümünüzle sizi Lady Gaga’ya benzetenler oldu. Bu benzetmeye dair ne düşünüyorsunuz?
- Lady Gaga diyen de oldu, Bülent Ersoy’a benzeten de.  Giriş kostümüm de sahne kıyafetim de bir tık iddialı olduğundan ikonik isimlere benzetilmem gayet doğal. Hakan Akkaya’nın ellerine sağlık. Ben kendimi Azrail’e benzettim açıkçası, “Bir orağım eksik elimde” diye espri yaptım hatta.

Hazırlık sürecinden bahseder misiniz biraz da?
- 1,5 ayda hazırlandım. Benim hayatımda işler şöyle gelişiyor; bir şeyi istiyorum, istediğimi söylüyorum ve olana kadar da tekrarlıyorum. Bu durum, Altın Kelebek için de geçerliydi. Altın Kelebek, Türkiye’nin en büyük ödül töreni, bu konu tartışmaya bile kapalı. Son iki yıldır en iyi kadın solist ödülüne aday oluyorum, ki bu bir devler ligi...

Evet, bu sene de adaydınız...
- Bu sene dedim ki; “Ödül alsam da almasam da önemli değil, ben orada kendimi göstereceğim.” Önce koreografiyi hazırladık. Sonra şarkılara çalıştık. 7 aranje yaptık. Mustafa Ceceli’nin kapısını çaldım. Umut Eker’le styling, Hakan Akkaya’yla kostüm derken her şey çok güzel oldu.

Son dönemde kilo da verdiniz. Zayıflama kararını nasıl aldınız?
- Evet, son 6 ay çok hareketliydi benim için. Hayatımda çok şey değişti. En önemlisi de 17 kilo verdim. Ben zaten yıllardır babam yüzünden kiloluydum. Şöyle bir lafı var kendisinin; “Spor iyi bir şey olsa, insanları yormazdı!” Böyle söyleyen babayla nasıl kilo verirsiniz ki?


SON 1 SENEDE KENDİMLE SEVİŞMEYİ ÖĞRENDİM

İlk olarak ‘en iyi çıkış yapan şarkıcı’ dalında Altın Kelebek kazanmıştınız, bir yıl sonra pop müzikte ‘en iyi kadın solist’ ödülüne aday oldunuz. 1 yılda nasıl geliştirdiniz kendinizi?
- Afedersin ama gerçekten köpek gibi çalışıyorum. Daha çok kendime bir şey katmaya çalışıyorum, daha çok şarkı avındayım, daha çok kaleme sarılmaya veya şarkı yazmaya başladım. 4 yıl öncesine baktığımda saçma bir tipmişim.  Zamanla sakinleştim, kadınlığımı hissetmeye başladım ve bu işime, mesleğime de yansıyor.

Bu değişimi başlatan, kafanızda ampul yaktıran ne oldu?
- Dışarıdan bakıldığında kendine güvenen bir kadın gibi görünmüyordum. Ama kendimi sevmeyi, kendimle sevişmeyi öğrendim son 1 senede. Aslında umursamamayı öğrendim ve ampul öyle yandı.

İlk defa bir reklam filminde de izledik sizi. Kilolar gidince hemen reklam teklifi mi geldi?
- Valla aynen öyle oldu. Kilo verince giyim tarzım değişti. Dar giyemeyen, basenini saklayan bir kadındım. Şimdi dar kıyafetler, jean’ler moduna girdim. Önceden ortadan sıkılmış diş macunu gibiydim. O zaman da arada bir reklam teklifi geliyordu ama zayıfladıktan sonra Defacto gibi bir markadan teklif alınca hop diye atladım üzerine.
Yıllarca “sahnede mayo giymem” dedim Altın Kelebek’te giydim

 Müzik dünyasına ilk adım attığınızda “Single’cı olacağım” diyordunuz, sonra albüm çıkardınız...
- Ben hep tükürdüğümü yalıyorum zaten! Maddi manevi çökertti beni albüm. Bir süre daha single yapacağım bu yüzden. Ağzım çok yanıyor dediklerimden.

 Ağzınız neyden yandı en çok?
- Yıllarca “Sahnede mayo giymem” deyip durdum. Şimdi bunu hatırlattığım için kesin laf söyleyecekler bana ama şişkoydum nasıl giyebilirdim o zaman? Kilo verdim, Altın Kelebek’te giydim. Artık güveniyorum fiziğime.
LİDER’LE İLİŞKİM DOĞUM GÜNÜM GİBİ

Aşk hayatınızla da çok gündeme geliyorsunuz. Nasıl gidiyor Lider Şahin’le ilişkiniz?
- Çiçek gibi! Mis gibi, bahar gibi, ilkbaharın ilk günü gibi. 24 Mart benim doğum günüm. Doğum günüm gibi.

Zelal ÖZALP/Milliyet