Abone Ol

İran'dan Hulusi Akar ve Türk heyetine ayetli mesaj

Orgeneral Akar'ın İran Genelkurmayında katıldığı ve Kuzey Irak referandumunun görüşüldüğü toplantıda önemli bir detay dikkatlerden kaçmadı.

İran'dan Hulusi Akar ve Türk heyetine ayetli mesaj

Akar'ın katıldığı toplantıda, ekrana "Allah yolunda sefere çıkmanın" emredildiği Tevbe Sûresi'nin 38 ve 39'uncu ayetleri yansıtıldı.

Türkiye ve İran'ın, sözde bağımsızlık referandumu sonrası Kuzey Irak'a karşı ortak operasyon düzenlemesinin dillendirildiği günlerde, Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar İran'a gitti.

Başkent Tahran'da mevkidaşı Tuğgeneral Muhammed Bakiri tarafından törenle karşılanan Org. Akar ve beraberindeki kurmay heyeti, İran Genelkurmay Karargahına geçti.  Karargahta iki ülkenin kurmayları tarafından düzenlenen toplantıda masa önündeki ekrana "Allah yolunda sefere çıkmanın" emredildiği Tevbe Sûresi'nin 38 ve 39'uncu ayetleri ve ayetlerin Türkçe ve Farsça mealleri yansıtıldı.

İran'dan Hulusi Akar ve Türk heyetine ayetli mesaj - Resim: 1

AYETLERDE NE DİYOR?

38 - Ey iman edenler! Size ne oldu ki, "Allah yolunda cihada çıkın." denilince olduğunuz yere yığılıp kaldınız. Yoksa ahiretten vazgeçip dünya hayatına razı mı oldunuz? Fakat dünya hayatının zevki ahiretin yanında ancak pek az birşeydir.

39 - Eğer topluca savaşa katılmazsanız, O sizi acı bir azaba uğratır ve yerinize başka bir kavmi getirir ve siz O'na zerrece bir zarar veremezsiniz. Allah'ın herşeye gücü yeter.