Abone Ol

İran'da fuhuşun adı Mut'a

VİDEO- İran'daki Mut'a adı altında fuhuşa sürüklenen kadınların görüntüleri ve hayat hikayeleri izleyenleri şaşkna çeviriyor.

İran'da fuhuşun adı Mut'a

İran’da fuhuşun adı Mut’a!...VİDEO.

İran’ın önceki Cumhurbaşkanı Haşimi Rafsancani, 90′lı yıllarda gençleri mut’aya teşvik eden hutbeler okumuştur. İran mut’ayı, fuhşun dinin alet edilerek yasallaştırılması için kullanır. İran’ın mut’ayı teşvik politikasını savunan İran İçişleri Bakanı Mustafa Pur Muhammedi’nin “İslam’ın, Allah’ın içine şehvet koyduğu 15 yaşındaki bir gence karşı duyarsız olması mümkün olabilir mi?” sözleri işin boyutunun nereye vardığının çarpıcı bir göstergesidir.

Burada Hz. Peygamberin, evlenemeyen gençlerden zinaya karşı nafile oruç tutarak korunmalarını istediği hadis-i şerifini hatırlamakta fayda vardır:

“Ey gençler topluluğu! Gücü yeteniniz, evlensin. Çünkü bu, gözü haramdan daha iyi korur, edep yerini de. Gücü yetmeyen ise, oruç tutmalıdır. Çünkü orucun, şehveti kırma özelliği vardır.” (Buhârî; Nikah 56)

İran’da milyonlar mut’a nedeniyle evlenmiyor

İran resmi makamlarının, mut’a hakkında yaptığı araştırmalarda “10 Milyona yakın kimsenin mut’a yüzünden sürekli evlilikten kaçındığı” yönünde çarpıcı bilgilere ulaşılmıştır. Bu da mut’anın bazı Şiilerin iddia ettiği gibi istisnai bir uygulama olmadığı gerçeğini gözler önüne seriyor.

Şia’da grup seks caizdir

Iraklı Şii lider Mukteda Sadr kendisine bağlı Şii terör örgütü Mehdi Ordusu askerlerinden birinin mut’a ile ilgili sorduğu soruya karşılık verdiği fetvada, “Grup mut’asına bizim âlimlerimiz icazet vermektedirler, fakat Müslüman olmayanların veya avam tabakadaki insanların grup mut’asında olmasını istemezler”, “Zeynebiye’de olan bacılarımızdan talep ediyoruz ki Allah’ın onlara verdikleri bedenleri ve malları istifadeye vermekte sakınca görmesinler.” diyerek aleni olarak grup sekse cevaz vermektedir. (Sonsayfa)